Ova lutka izazvala je talas bijesa na društvenim mrežama - Volim Podgoricu

Ova lutka izazvala je talas bijesa na društvenim mrežama

Lutka koja je osvanula u izlogu prodavnice brenda “New look” izazvala je pravi bijes među kupcima i korisnicima društvene mreže Fejsbuk. Razlog – nerealan obim struka.

Lutka na kojoj je izložen veš pomalo podsjeća na karikature ili likove iz crtnog filma. Njen obim stuka je toliko mali da nijedna odrasla žena ne bi mogla da ima takav struk. Upravo to je izazavalo bijes Sare Hajter koja je fotografiju postavila na Fejsbuk stranicu brenda “New Look” u čijem je izlogu stajala ova lutka.

– Ovo je lutka u izlogu vaše prodavnice. Mislim da dajete POGREŠNU poruku, posebno mlađim djevojkama, napisala je Sara je uz fotografiju.

Korisnici ove društvene mreže slažu se sa Sarinim mišljenjem, a mnogi lutku opisuju kao odvratnu i smatraju da stvara štetnu sliku koja može da uništi samopouzdanje kod djevojka, kao i da se na ovaj način promoviše anoreksija i nezdrav stil života.

Ovako negativni komentari izazvali su reakciju i samog brenda, koji je nakon javne Sarine kritike, uklonio lutku iz izloga prodavnice i na svojoj Fejsbuk stranici objavio izvinjenje, uz obećanje da će sve slične lutke ukloniti iz svojih prodavnica. Ubrzo potom i Sarin post kao i saopštenje “New Look-a” je obrisano.

(Blic Žena)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com