Jovana Nikčević, najbolja mlada glumica: Ako ste je gledali, znate i zašto - Volim Podgoricu

Jovana Nikčević, najbolja mlada glumica: Ako ste je gledali, znate i zašto

 

Predstava “Veče na psihijatriji”, u izvođenju amaterskog ansambla “KIC Budo Tomović”, osvojila je gledaoce širom Crne Gore, a na nedavno Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju pobrala je I nagrade – reditelj Dragan Koprivica nagrađen je za najbolji autorski projekat, glavna glumica Jovana Nikčević, ovjenčana je nagradom najbolje mlade glumice, Ivana Đurđić je dobila specijalnu diploma a Dule Nikolski je dobitnik nagrade za najbolju epizodnu ulogu.

– Ko je ovdje lud? – pitanje je koje nam svima postavlja “Veče na psihijatriji” i, na kraju, ipak, prepušta gledaocima da stave prst na čelo i razmisle.

jovana-nagrada

  • Presrećna sam zbog uspjeha ovog projekta koji je veliko iskustvo za mene I cijelu ekipu, kaže Jovana za portal “Volim Podgoricu”. Ova djevojka, iako je gluma njena prva ljubav, upisala je žurnalistiku na Fakutetu političkih nauka, jer, kako kaže,nije bila spremna da se odrekne svoje druge ljubavi – novinarstva.

Iako je predstava bila zamišljena kao monodrama, kada su krenule čitalačke probe, stvari su krenule drugim tokom, pa su u predstavu ušle i Jovanine drugarice sa Fakulteta političkih nauka, smjer žurnalistike, Nikšićanka Valentina Striković, Kotoranka Milena Brajović I još nekoliko članova ansambla.

  • Vidjela sam da na mojoj grupi ima talentovanih djevojaka I pozvala sam ih da se pridruže, što su one prihvatile, I zaista smo uživale spremajući predstavu, a kasnije još više u njenom izvođenju, kaže Jovana.

Ova talentovana djevojka glumi od svoje šeste godine, imala je i nastupe na televiziji, a stigla je, čak, I da bude asistent u školi glume.  Najljepše utiske, kaže nosi sa izvođenja u Nikšiću, u novoj zgradi pozorišta.

  • Kada nešto radite amaterski, bez novca, onda je sigurno da to radite iz srca I to se vidi. Tako su I naši domaćini u NIkšiću bili zaista oduševljeni predstavom, a I mi njima, kaže Jovana, koja je, kao glavna glumica, snažno iznijela predstavu.
  • tri
    Milena, Jovana i Valentina

Njena drugarica sa studija, Valentina, iako je prvi put na daskama koje život znače, odlično se uklopila, a u predstavu je, čak, uklopljen I njen tipično nikišićki akcenat.

  • Predivno iskustvo I predivna ekipa, kaže Valentina. Na nju je najjači utisak ostavilo izvođenje predstave u nekoliko ustanova – Kakarickoj gori, Domu starih “Duga”, kao i Zavodu za smještaj maloljetnika sa poremećajima u ponašanju…
  • Igrali smo na mjestima I osobama koje, inače, ne mogu doći u pozorište I sreća na njihovim licima je nešto što se ne može riječima opisati. I mi smo bili presrećni, kaže Valentina. Milena dodaje da je kroz ovaj projekat sazrela.
  • – Mislim da su nas sve zajedno ova izvođenja oplemenila, kaže Milena koja se glumom amaterski bavila u Kotoru.

Pored ovih talentovanih djevojaka, Dramski ansambl KIC “Budo Tomović” čine Ivana Đurđić, Andrea Lekić, Milica Šarac, Milica Dabanović, Dule Nikolski I Dimitrije Drobnjak.

vece-na-psihijatriji

  • Veliko je zadovoljstvo biti član ove ekipe I zahvalnost dugujemo Draganu Koprivici I Adriani Žolja Bošković, od kojih učimo, ne samo o teatru, nego I o životu, kaže Jovana.

V.M.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com