Pogrebne usluge: Javni izvršitelji naplatili 58.000 eura - Volim Podgoricu

Pogrebne usluge: Javni izvršitelji naplatili 58.000 eura

Ukupna potraživanja Pogrebnih usluga prema fizičkim i pravnim licima, po osnovu izvršenih usluga, krajem maja ove godine iznosila su 150.300,22 eura, saopštio je Slobodan Stanović, izvršni direktor preduzeća.

Dug je, kako kaže Stanović, za 58.289,34 eura manji u odnosu na kraj prošle godine kada je on iznosio 208.589,56 eura, piše Dan.

Prvi čovjek Pogrebnih usluga dodaje da je povećanju naplate potraživanja doprinijelo angažovanje javnih izvršitelja pred kraj prošle godine.

„Kako pored slanja opomena dužnicima i upozoravanja na obavezu plaćanja duga, društvo nije uspjelo naplatiti potraživanja bili smo prinuđeni, da saglasno propisima, angažujemo javne izvršitelje krajem 2014. godine. Angažovanje javnih izvršitelja se uglavnom odnosilo na nenaplaćena potraživanja iz 2012. i 2013. godine, čime je dužnicima bio ostavljen veoma dug period da izmire svoje obaveze“, istakao je Stanović.

Prema njegovim riječima angažovanjem izvršitelja iznos nenaplaćenih potraživanja je smanjen, pa krajem maja ove godine iznosi 150.300,22 eura.

„Ističemo ’da smo javne izvršitelje angažovali tek onda kada smo iscrpili druge mogućnosti za naplatu potraživanja, pa je to bila poslednja mjera koju smo u skladu sa zakonom morali da preduzmemo“, saopštio je Stanović.

On je objasnio i na koji način su nastali dugovi fizičkih i pravnih lica ka preduzeću.

„Nenaplaćena potraživanja prema fizičkim i pravnim licima na kraju 2014. godine, koja su iznosila 208.589,56 eura, nastala su po osnovu nadoknade za održavanje groblja koja se fakturiše jednom godišnje, po osnovu izvršenih pogrebnih usluga i prodate pogrebne opreme ali i iz ostalih aktivnosti Pogrebnih usluga“, rekao je Stanović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com