Putnici iz Nikšića i Danilovgrada spremaju se za protest - Volim Podgoricu

Putnici iz Nikšića i Danilovgrada spremaju se za protest

Komunalna policija u Podgorici juče je počela pojačanu kontrolu međugradskih autobuskih prevoznika i svi koji ne budu poštovali trase propisane Odlukom o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada biće sankcionisani.

Da će autobuski prevoznici biti kažnjavani ukoliko se budu zaustavljali na nedozvoljenim mjestima, između ostalog kod Duvanskog kombinata, prošle sedmice je najavio Goran Janković, načelnik Komunalne policije, piše Dan.

On je saopštio da će se sankcionisanje odnositi na sve nikšićke, danilovgradske i prevoznike sa sjevera i primorja. Kazne su 530 eura, a pored novčane sankcije vozila će biti isključivana iz saobraćaja.

Putnici će danas odlučiti o sljedećim potezima građanskog protesta, koji su široki i sveobuhvatni, najavljuje Tanja Knežević Perišić, predstavnik putnika iz Nikšića koji svakodnevno putuju za Podgoricu.

„Ukoliko nam se pridruže prevoznici, i ukoliko nas podrže predsjednici Opština Danilovgrad i Nikšić moraće Glavni grad pregovarati. Vjerujem da ćemo naći razumijevanje i kod ministara saobraćaja i rada i socijalnog staranja, koji, odlično znaju šta znači putovati na posao“,  navela je Tanja Knežević Perišić.

Tanja Knežević Perišić navodi da Odluka o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada precizira ulice kojima saobraćaju autobusi u međumjesnom i međunarodnom prevozu.

„To su, među ostalima, i Ulica Cetinjski put koja prolazi pored Delte i završava na skveru ispred Atlas kapital centra. Znači, na papiru, imamo pravo da dođemo autobusom čak do skvera preko puta Poslovnog centra Kruševac, tačno ispred Atlas centra, ne do semafora i ne samo do Delte. Toliko o poštovanju zakonskih rješenja“, kaže Knežević Perišić.

Ona je poručila načelniku Komunalne policije da ne može saopšti novinarima “da od danas ne važi stajalište kod Duvanskog”.

Ona dodaje da ovim potezom Komunalna policija želi da stvori bolje uslove za poslovanje Autobuske stanice, gradskog i taksi prevoza.

„Podgorica mora imati razumijevanja za sve svoje građane, pa i one koji provode svoj radni dan ovdje. Ne vidimo u istrajavanju ovog naloga nikakvo poštovanje zakona, čak smo ubijeđeni da se radi o interesu za boljim poslovanjem autobuske stanice u Podgorici, gradskog prevoza i taksi službi preko naših leđa, a ponavljanje rečenice da se saobraćaj između dva grada obavlja od autobuske stanice u Nikšiću do autobuske stanice u Podgorici, bez stajanja igdje, je potpuno sulud i nemoguć“, navodi Knežević Perišić.

Ona navodi da putnici nastoje da se izbore za svoj radna prava.

Autobuski prevoznici kažu da neće biti bez reakcije. Jedan od vlasnika firme “Vujović” iz Danilovgrada Vlatko Vujović kaže da će se žaliti.

„Kazne koje će biti pisane prevoznicima su previsoke. Smatram da se preko noći ne može ništa postići. Akciju Komunalne policije ne podržavam jer ne vidim na čiju to ruku ide. Po meni, to ne ide ni na ruku lokalnih prevoznika, a ni Glavnog grada. Mi ćemo se žaliti jer ovo što rade nije za dobrobit putnika. Nama je isto vozili mi jednom ulicom ili drugom ali putnicima nije. Najverovatnije ćemo se obratiti Ministarstvu saobraćaja“, saopštio je Vujović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com