Sekulić: Cijene rominga smanjene tri i po puta - Volim Podgoricu

Sekulić: Cijene rominga smanjene tri i po puta

Počinje primjena međudržavnog sporazuma o jeftinijem romingu, čiji su potpisnici četiri države regiona – Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija. Direktor crnogorske Agencije za elektronske komunikacije Zoran Sekulić objašnjava da je cijena razgovora u romingu smanjena tri i po puta.

“Cijene su sada smanjene po nekoliko puta, od tri i po puta u govornoj telefoniji, do nešto više u prenosu SMS poruka, i do osam puta manje kada je posrijedi prenos podataka. I one će u sljedećim koracima biti manje, budući da smo mi sad te cijene približili cijeni unutrašnjeg saobraćaja”, navodi Sekulić za radio Antena M.

Crnogorski operateri, Telekom i Telenor žalili su se ranije Upravnom sudu, smatrajući da je sporazum o snižavanju cijena rominga obavezujući samo za zemlje EU, koje su se na takvu praksu obavezale odgovarajućom direktivom.

Upravni sud uvažio je žalbe, ali je Agencija za elektronske komunikacije donijela novu uredbu, usklađenu sa sporazumom, pa odluka tog suda, kako je objasnio Sekulić, ne odlaže primjenu sporazuma.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com