Ambasador Lakić: Pitanje Sutorine za Crnu Goru nikada nije postojalo - Volim Podgoricu

Ambasador Lakić: Pitanje Sutorine za Crnu Goru nikada nije postojalo

Ambasador Crne Gore u Sarajevu, Milan Lakić, ocijenio je da su odnosi naše zemlje sa Bosnom i Hercegovinom (BiH) “izuzetno dobri i upravo onakvi kakvi treba da budu odnosi dviju prijateljskih i susjednih država”.

Lakić smatra i da se ne može reći da je pitanje spora oko granice na Sutorini nanijelo štetu u odnosima Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Već da je samo napravljen kratak zastoj u razvoju odnosa, ali sada predstoji period snažnog dinamiziranja sa ambicijom da ostanu primjer dobrosusjedske saradnje u regionu”, rekao je Lakić u intervjuu za sarajevski portal Klix.

On je istakao i da pitanje Sutorine za Crnu Goru nikada nije postojalo.

“Pa smo samim tim i zahtjeve vezane za granicu sa BiH doživjeli kao nešto nerealno i bez utemeljenja, što bi moglo da pokrene otvaranje pitanja granica na Zapadnom Balkanu, a što bi narušilo stabilnost regiona i vratilo nas u prošlost”, kazao je Lakić, navodeći kako očekuje da se u najskorije vrijeme potpiše ugovor o granici.

Kad je riječ o evropskim integracijama, Lakić je rekao da će Crna Gora pružiti pomoć BiH.

“Što se tiče evroatlantskih integracija Crne Gore, očekujemo da će poziv za članstvo u NATO uslijediti do kraja 2015. godine, što bi imalo poseban značaj ne samo za Crnu Goru, već i za jačanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana”, navodi on.

Lakić je rekao i kako će biti prostora da u izgradnji autoputa Bar-Boljare, osim crnogorskih i kineskih, učestvuju i firme iz regiona, “samim tim i iz Bosne i Hercegovine, koje su svakako dobrodošle”.

“Između Crne Gore i Bosne i Hercegovine ne postoje otvorena pitanja, te je pravi trenutak za razgovore o unapređenju sveukupne saradnje, sa posebnim osvrtom na ekonomiju i jačanje putne infrastrukture”, kazao je Lakić.

 

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com