Poslije svjetskog prvaka u fudbalu, Novljani dočekali evropske šampionke u košarci - Volim Podgoricu

Poslije svjetskog prvaka u fudbalu, Novljani dočekali evropske šampionke u košarci

Na tivatski aerodrom popodnevnim letom „Air Serbia” sletjele su danas sestre Ana i Milica Dabović koje su prije nekoliko dana u Budimpešti podigle pehar evropskih šampiona koji su osvojile sa reprezentacijom Srbije u košarci.

Prije samo nekoliko dana u rodni Herceg Novi, na zasluženi odmor, stigao je Staniša Mandić, koji je sa srpskim “orlićima” osvojio titulu šampiona svijeta u fudbalu.

„Zaista smo srećne. Naš san se ostvario. O evropskom zlatu potajno smo sanjali, ali smo zaista sanjali o odlasku na Olimpijadu. Snovi su se ostvarili”, rekla je kratko kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Milica Dabović.

Ana Dabović je kazala da je to uspjeh čitavog tima.

dabovic-milica-ana

“Individualni uspjeh koji sam ostvarila posebno ne ističem. Meni je važan timski uspjeh. Za mene je najveća sreća što smo osvojile zlato i izašle na onaj čuveni balkon gradske skupštine u Beogradu. Ovom je prethodio veliki rad. Milici je skoro 30, meni 20 godina treninga. Tatin rad na početku našeg treninga, pravljenje od nas čvrstih ličnosti i igrača. Onda u reprezentaciji četiri godine zaredom sa skoro istom ekipom uz tri nove igračice, dobrom atmosferom, ljubavlju i radom ostvarile smo uspjeh za poštovanje. U Budimpešti zaista nikad nije bila bolja atmosfera. Sve je vodilo ka uspjehu. I kad smo igrale lošije i kad smo igrale dobro vjerovali smo jedni u druge, vjerovali smo u sebe i napravili odličan rezultat”, rekla je najbolja košarkašica Evrope po slijetanju na tivatski aerodrom.

Njihov otac Milan nije krio radost i nestrpljenje dok nijesu izašle iz pristanišne zgrade aerodroma.

„Najsretniji sam i ja i moja porodica, ovo su najretniji trenuci u životu jedne porodice, a meni kao glavi porodice možete misliti kako je. Tri kćerke su u košarci, sin je profesionalni košarkaš. Dobro je, živi su i zdravi a to je najvažnije. Izveo sam ih na put. Ovo što se sad dogodilo je ispunjenje našeg sna. Za ovo smo se spremali, na ovome smo radili. Čitava moja porodica, najviše moja supruga Nevenka koja je sve učinila da se ovaj san ostvari”, rekao je Milan Dabović.

(Radio Tivat)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com