Tači napisao DANKE DOJČLAND na Fejsu - Volim Podgoricu

Tači napisao DANKE DOJČLAND na Fejsu

Drugi čovjek kosovske vlade, Hašim Tači obećao je Angeli Merkel da će sud za ratne zločine OVK biti uskoro formiran, a nakon razgovora sa VLADAROM EVROPE na svom Fejsbuku napisao je “Danke Dojčland. Ipak ovo mu nije pošlo za rukom jer je njemačka kancelarka poručila Albancima da moraju postići dogovor sa Srbijom!

Tači je, takođe, naveo da se Kosovo obavezalo da ispuni sva tri zahtejva koje su je tokom berlinskih sastanaka predstavili zvaničnici Njemačke.

– Kosovo će uskoro formirati sud koji će procesuirati ratne zločine koji su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova – napisao je drugi čovjek vlade u Prištini Hašim Tači na svom Fejsbuk nalogu, nedugo posle susreta sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Foto: Tanjug / AP

Mediji u Prištini navode da je susret između Merkelove i Tačija namjerno bačen u sijenku sastanka kosovskog premijera Ise Mustafe sa njemačkom kancelarkom, što je objašnjeno “nelagodom”, koju njemački zvaničnici osjećaju zbog mogućih posljedica izvještaja Dika Martija na dalju karijeru nekadašnjeg političkog lidera OVK.

Njemačka kancelarka Angela Merkel ljuta je na Albance s Kosova jer su blokirali dogovor Beograda i Prištine i naredila Isi Mustafi da se dogovori sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem!

(Telegraf.rs D.Z)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com