Vučić: Nemam namjeru da se kandidujem za predsjednika Srbije - Volim Podgoricu

Vučić: Nemam namjeru da se kandidujem za predsjednika Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da nema namjeru da se kandiduje za predsjednika Srbije.

On je, gostujući u emisiji “Teška riječ” na beogradskoj Televiziji Pink, kazao da ga to mjesto ne interesuje.

“Poštujem rad predsjednika Tomislava Nikolića i mi podržavamo njegov rad”, naglasio je Vučić.

Vučić je ponovio da vlada planira povećanja plata i penzija do kraja godine, jer je stvoren prostor za rast zbog pozitivnih efekata fiskalnih mera.

Srpski premijer je rekao da “veoma poštuje svog grčkog kolegu Aleksisa Ciprasa, zbog političke hrabrosti”, ali da njegova ekonomska politika ne daje rezultate.

“Ciprasa (grčkog premijera) veoma poštujem, jer ima hrabrosti, ali nijesam spreman da vodim takvu politiku. Srpska politika je veoma odgovorna, Srbija ima da vraća novac, pa čak i idiotske kredite koje smo ranije uzimali”, rekao je Vučić.

“Kad me pitate zašto smo zaveli mjere štednje, pa evo zašto – zato što teške mjere i težak rad donose rezultat, a ne lake mjere”, rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao da mu je Cipras politički simpatičan, ali da njegov ekonomski model i pristup neće primijeniti.

Ukoliko dođe do bankrota Grčke doći će i do usporavanja srpske ekonomije, smatra premijer, ali je poručio da će Vlada Srbije odbraniti zemlju od najcrnjeg scenarija i očuvati ekonomsku i finansijsku stabilnost zemlje.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com