Feng šui: Kako da očistite dom od negativne energije - Volim Podgoricu

Feng šui: Kako da očistite dom od negativne energije

Važan faktor za dobar Feng šui stambenog ili poslovnog prostora je njegova urednost i čistoća. Ali, to je samo dio slagalice. Ponekad, uprkos urednosti i poštovanju pravila uređenja prostora osjećamo da nešto nedostaje. Naša sreća i uspješnost nije onakva kakva bi trebalo da bude, a osjećaj u prostoru nije prijatan.

Još u pradavna vremena drevni narodi živjeli su u skladu sa prirodom i okruženjem i bili svjesni energije. Oni su razvili različite tehnike čišćenja negativnosti, u zavisnosti od dijela svijeta koji su nastanjivali. Često su to činili šamani ili svještenici. U ta drijevna vremena čišćenje prostora je bilo standardni dio primjenjivanja Feng šuija na istoku.

Po Feng šuiju, pomorandžina kora odličan je način kako da očistite dom od negativne energije i povratite harmoniju. Dug, zdrav i srećan život treba da bude vaš glavni cilj, pa nemojte biti lijeni.

Postupak je jednostavan i ne zahtijeva puno vremena i odricanja od svakodnevnih užitaka.

Jedino što će vam biti potrebno za ovaj mali ritual čišćenja je: 3 svježe pomorandže, voda, staklena posuda i svježe cvijeće.

Postupak:

1. Oljuštite pomorandže, uzmite koru, a plodove ostavite za jelo. Podijelite koru svake pomorandže na 9 komada. Stavite ih u posudu i prelijte vrućom vodom do 3/4 posude.

2. Ponavljajte sledeću pozitivnu afirmaciju: “Sa ovom ceremonijom odlazi negativna energija, a zamjenjuje je pozitivna”.

3. Stavite posudu na ulaz ukoliko želite da očistite cio dom. Poprskajte tom vodom cijelu kuću i ponavljate svoju odabranu mantru i pozitivnu afirmaciju. Prođite kroz sve sobe u domu i ne propustite ormare.

4. Vodu i koru bacite, a pomorandže možete koristiti za jelo.

5. Nakon ovog Feng šui čišćenja, otvorite prozore i vrata kako biste ispunili dom svježom energijom.

6. Postavite svježe cvijeće u središnji dio sobe.

U narednih 9 dana tri puta zamijenite cvijeće.

Neka to bude svaka tri dana, a posljednji buket neka ostane sve dok ne uvene.

(Stil)

Slične Objave

Preporučujemo
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com