SNP: Za 40 dana Vlada od naknade za gorivo prihodovala 1,8 miliona eura - Volim Podgoricu

SNP: Za 40 dana Vlada od naknade za gorivo prihodovala 1,8 miliona eura

Vlada Crne Gore je, samo u prvih 40 dana od primjene Uredbe o naknadi za gorivo od sedam centi, prihodovala 1,8 miliona eura, što ukazuje da će izvršna vlast preko ovog neustavnog nameta uzeti mnogo više novca od građana Crne Gore, nego što je proklamovanih devet miliona eura, kazali su u Socijalističkoj narodnoj partiji.

U isto vrijeme, ističu u partiji, poresko potraživanje je više od 750 miliona eura.

“Ova dva podatka sami za sebe govore da je politika ove Vlade Crne Gore, sa ili bez ministara SDP-a, otimati siromašnim i poklanjati bogatima”, kazali su u SNP-u.

Naglašavaju da porez svi moraju da plaćaju.

“Osim prijatelji, kumovi i sponzori partija na vlasti. To je Crna Gora danas – tri godine od otvaranja pregovaračkih poglavlja sa EU”, ističu u SNP-u.

SNP je, shodno članu 50 Poslovnika o radu Skupštine Crne Gore, tražio od Ministarstva finansija informaciju o visini do sada prikupljenih sredstava na osnovu Uredbe o naknadi za gorivo.

“Dobijeni podaci pokazuju da je u pitanju nova pljačka građana Crne Gore, odnosno da se potvrdila računica naše partije da Vlada Crne Gore na neustavan način želi da uzme 20 miliona, a ne devet miliona eura”, kazali su u SNP-u.

Dodaju da je Vlada Crne Gore tako od 20. aprila, kada je Uredba stupila na snagu, do 1. juna, odnosno za svega 40 dana, prihodovala 1.794.928 eura.

“Ako se uzme u obzir da kraj aprila i maj nijesu mjeseci koji se mogu uzeti kao parametar za prosječnu potrošnju naftnih derivata, jer se tokom ljetnjeg perioda značajno povećava prodaja goriva, onda se dolazi do podatka da će Vlada preko leđa građana Crne Gore na neustavan način prihodovati najmanje dvostruko više od cifre koju je proklamovala. Ukazujemo da je Crna Gora, zahvaljujući dodatnoj neustavnoj taksi, među državama regiona sa najskupljim gorivom, a skuplja je i od pojedinih članica EU”, ističu u partiji.

Podsjećamo da je SNP ranije podnijela Ustavnom sudu Crne Gore Predlog za ocjenu ustavnosti Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com