Zbog OVOG autogola je ubijen Eskobar, prije tačno 21 godinu! - Volim Podgoricu

Zbog OVOG autogola je ubijen Eskobar, prije tačno 21 godinu!

Na današnji dan prije 21 godinu fudbalski svijet je pogodio pravi “zemljotres”, kakvog nije bilo do tada: reprezentativac Kolumbije Andres Eskobar ubijen je zbog autogola na Svjetskom prvenstvu.

Fudbaler Atletiko Nacionala imao je 27 godina kada je sa reprezentacijom svoje zemlje otišao na Mundijal u SAD. Kolumbiji je remi protiv SAD u trećem kolu u grupi bio dovoljan da prođe u osminu finala takmičenja.

Andres Eskobar je u 35. minutu, želeći da presječe pas Džona Harksa, poslao loptu u svoju mrežu i donio SAD vođstvo od 1:0. Erni Stjuart je kasnije duplirao prednost, a gol Adolfa Valensije u 90. minutu nije mnogo značio Kolumbiji. Meč je završen sa 2:1 za SAD i Južnoamerikanci su ispali sa Mundijala.

Pet dana kasnije, po povratku u domovinu, Andres Eskobar je sa prijateljima izašao na piće u noćni klub. Kada je u tri ujutru izašao sam na parking, presreli su ga revolveraši zloglasnog narko klana braće Galon. Jedan od braće je, navodno, izgubio ogromnu sumu novca kladeći se na toj utakmici na Kolumbiju.

Umberto Kastro Munjoz, pripadnik ganga, priznao je kasnije da je baš on pucao u Andresa Eskobara. Navodno, kada je ispalio hitac u nesrećnog fudbalera, vrisnuo je “gooooolll”, kao što to čine južnoamerički vatreni komentatori.

Na sahrani Andresa Eskobara bilo je 120.000 ljudi. Na svaku godišnjicu ubistva navijači kolumbijskih klubova donose njegove fotografije na utakmice. U julu 2002. godine grad Medelin je otkrio spomenik u čast ubijenog reprezentativca.

(informer.rs)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com