Radnik tražio platu, a vlasnik firme ga prebio, odsjekao mu prste, izbo nožem, pa živog sahranio! - Volim Podgoricu

Radnik tražio platu, a vlasnik firme ga prebio, odsjekao mu prste, izbo nožem, pa živog sahranio!

Na 12 godina zatvora danas je osuđen izvjesni Šimon F, vlasnik jednog građevinskog preduzeća u Radomu, u centralnoj Poljskoj, zato što je radnika koji je tražio zaostalu platu odvukao u šumu, prebio, odsjekao mu četiri prsta, izbo ga nožem i misleći da je mrtav, živog zakopao u plitkom grobu, piše Beta, prenose srpski mediji.
Tog biznismena je sud u Radomu u centralnoj Poljskoj osudio na 12 godina zatvora, njegovog pomoćnika koji je bio saučesnik u pokušaju ubistva na 10 godina, a obojica moraju prebijenom i osakaćenom 25-godišnjem Dominiku B. iz Katovica, da isplate odštetu od 37.500 evra.

Mladić koga je preduzetnik Šimon F. zaposlio “na crno” na građevini u mjestu Grujec oko 40 kilometara južno od Varšave, početkom septembra 2013. godine zatražio je od poslodavca da mu isplati zaostalu platu, od svega nekoliko stotina evra.

Kada je poslodavac to odbio, mladić je zaprijetio da će pozvati Državnu inspekciju za rad, a na to su ga poslodavac i njegov pomoćnik Mateuš R. odvukli u šumu, prebili ga, natjerali da iskopa sebi grob, izboli nožem i odsjekli mu četiri prsta.

Misleći da je mrtav, zatrpali su ga i otišli, ali je mladić poslednjom snagom uspio da se izvuče i polunag, bos i sav krvav dobaulja do puta.

Prolaznici su pozvali policiju i hitnu pomoć a u bolnici su ljekari Dominika operisali.

Poslodavac Šimon poriče da ima veze sa zločinom ali njegov saučesnik Mateuš priznao je krivicu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com