Svjetska šampionka u šahu dolazi u Crnu Goru - Volim Podgoricu

Svjetska šampionka u šahu dolazi u Crnu Goru

Šampionka svijeta u šahu, velemajstor iz Ukrajine Marija Muzučuk , posjetiće Crnu Goru.

Muzučuk je prvakinja svijeta postala na ovogodišnjem prvenstvu svijeta u šahu za žene koje se igralo od 16. marta do 7. aprila, a boraviće u Crnoj Gori od 6. do 16. jula, sa svojom sestrom Anom, jednom od najboljih šahistkinja svijeta, kao gost Šahovskog saveza Crne Gore.

“Muzučuk će 7. jula posjetiti Bijelo Polje, gdje će zajedno sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem, u 16 sati, prisustvovati svečanom otvaranju šahovske kuće, objekta koji je bjelopoljskim šahistima i šahovskim klubovima obezbijedila Opština”, saopšteno je iz Šahovskog saveza.

Najavljeno je da će nakon toga svjetska prvakinja odigrati simultanku sa ljubiteljima šaha u Bijelom Polju, u bašti Zavičajnog muzeja, sa početkom u 17 sati.

Osim u Bijelom Polju, Muzučuk će će boraviti u Baru. U tom gradu će će 15. jula prisustvovati konferenciji za medije, koju će održati Predsjednik Evropske šahovske federacije, velemajstor Zurab Azmajparašvili.

Azmajparašvili sredinim mjeseca dolazi u našu zemlju da najavi Prvi kongres ECU, koji će se održati od 7. do 11. novembra, upravo u Baru.

Na konferenciji će govoriti i predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić, direktor Uprave za sport Igor Vušurović i potpredsjednik ŠSCG Vanja Drašković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com