Home / NOVOSTI / Hronika / Podgoričanin “pao” sa 100 grama heroina

Podgoričanin “pao” sa 100 grama heroina

Podgorička policija uhapsila je dvadesetpetogodišnjeg E. P. iz Podgorice, i zaplijenili 100 grama heroina.

Službenici su, kako je saopšteno iz policije, izvršili pretres dva stana u Podgorici koja su koristili E.T. i još jedno lice.

“Policijski službenici su pretresom pronašli i oduzeli dva PVC pakovanja bruto količine 100 grama u kojima se nalazila praškasta materija braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Takođe, pronađena je i oduzeta i digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti za koje se sumnja da su služili za pripremu droge za prodaju. E.T. je lišen slobode, a kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da je ovo lice duži vremenski period nabavljao heroin u količinama od 100 grama i više, te da je zatim ovu opojnu drogu miješao, ‘sjekao’ i prepakivao u manja pakovanja a potom stavljao u tzv. uličnu prodaju na teritoriji Opštine Podgorica. Sumnja se da je pronađeni heroin takođe bio namijenjen uličnoj prodaji, na šta ukazuje i količina ove droge koja je oduzeta”, saopštila je policija.

Osumnjičeni E.T. je, uz krivičnu prijavu, priveden zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Oduzeti heroin biće upućen u Forenzički centar radi vještačenja”, navodi policija.

Istakli su da su službenici Uprave policije MUP-a od početka ove godine zaplijenili ukupno oko 3,5 kg heroina, od čega zajedno sa Upravom carina 1,5 kg.

“Procijenjena vrijednost 3.500 grama heroina, koji bi bio prodat na ilegalnom uličnom narko tržištu – što znači da bi bio sječen – dakle miješan sa drugim supstancama i prepakivan u manja pakovanja pa zatim stavljan u promet, iznosi oko 280.000 eura”, saopštila je policija.

(Rtcg)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com