Država od takse na gorivo zaradila dva miliona eura - Volim Podgoricu

Država od takse na gorivo zaradila dva miliona eura

U državnu kasu se od početka primjene takse na gorivo zaključno sa 1. julom slilo 2.004.159 eura, saopšteno je zvanično  u Ministarstvu finasnija.

U ovom Vladinom resoru, na čijem je čelu Radoje Žugić, tvrde da informacija koju je Socijalistička narodna partija plasirala u medije nije tačna jer je država za 40 dana prihodovala znatno manje novca po osnovu takse.

Uredba o dopuni Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, u primjeni je od 20. aprila 2015. godine.

“Ukupni prihodi Budžeta po osnovu navedene naknade, zaključno na dan 1. jul 2015. godine iznose 2.004.159 eura”, kazali su u Ministarstvu finansija.

Istovremeno napominju, da obaveza za uplatu navedene naknade dospijeva po isteku mjeseca za prethodni mjesec.

Kako su istakli u ovom Vladinom resoru, informacija Socijalističke narodne partije da je država za 40 dana po osnovu takse prihodovala 1,8 miliona eura nije tačna.

“Ovim putem skrećemo pažnju da informacija koja je plasirana u medijima, a tiče se visine ostvarenih prihoda, nije tačna u dijelu koji se odnosi na obračunski period. Naime, navedeni prihodovani iznos ostvaren je u periodu od 20. aprila zaključno sa 15. junom, odnosno za 55 dana, a ne 40 kako je prenešeno u medijima”, zaključili su u Ministarstvu finansija.

(Analitika)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com