Britanska princeza Šarlota krštena u crkvi Svete Magdalene - Volim Podgoricu

Britanska princeza Šarlota krštena u crkvi Svete Magdalene

Britanska princeza Šarlota, kćerka princa Vilijema i njegove supruge Kejt, krštena je danas, a veliki broj ljudi okupio se da prisustvuje prvom porodičnom javnom pojavljivanju od njenog rođenja, u maju.

Ceremonija je održana u crkvi Svete Magdalene na imanju Sendringem, gde Vilijam i Kejt imaju kuću.

Televizija je pokazala publiku koja aplaudira, nazdravlja i fotografiše kako njih dvoje napuštaju crkvu sa malom princezom, koja je četvrta u redosljedu za nasleđivanje britanske krune, i sa njenim starijim bratom Dzordžom.

Princezino puno ime je Šarlota Elizabeta Dajana, što je povezuje sa njenom bakom princezom Dajanom i prabakom, kraljicom Elizabetom.

Šarlota je napustila crkvu u crnim kolicima, koja je gurala Kejt, do nje je jednogodišnji Džordž, u crvenom šortsu i crveno-bijeloj košulji sa vezom, išao ruku pod ruku sa svojim ocem.

Kancelarija princa Vilijema je saopštila da je izabrano par prijatelja i članova porodice da budu Šarlotini kumovi.

Obred krštenja vodio je lider anglikanske crkve, kenterberijski nadbuskup Džastin Velbi, koji je takođe nadgledao i krštenje princa Džordža.

Princeza je nosila isto odijelo za krštenje, kao i njen brat. Haljinu od čipke i satena sašila je krojačica kraljice Elizabete, a odijelo predstavlja kopiju onog koje je kraljevska porodica prvi put koristila još 1841. godine.

Poslije ceremonije, vojvoda i vojvotkinja poslužili su svoje goste kriškama torte, koja je bila iste visine, kao ona sa njihovog vjenčanja.

(Telegraf)

2 komentara

  1. Hello. Neat post. There is an issue with your site in firefox, and you may want to test this… The browser is the market chief and a big part of other people will miss your wonderful writing because of this problem.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com