Preko 2.000 djece napustilo Crnu Goru od početka godine - Volim Podgoricu

Preko 2.000 djece napustilo Crnu Goru od početka godine

Od početka godine preko 2.000 djece sa sjevera sa roditeljima je napustilo Crnu Goru i prijavilo se za dobijanje azila u državama Evropske unije, saopštila je je nevladina organizacija Euromost.

Veliki broj djece sa sjevera je gladan, a niko iz međunarodnih i Vladinih institucija ne brine o tome, istakli su iz Euromosta.

Dodaju da su pozvali UNICEF, delegaciju EU u Podgorici, njemačku ambasadorku Gudrun Elizabet Štajnaker i ambasadorku SAD-a, Margaret En Ueharu, da pomognu djeci i njihovim porodicama.

“Proslijedili smo im i fotografije koje su napravljene u junu ove godine tokom dodjele hrane djeci na sjeveru, na kojima se vidi veliki broj gladne djece. Takođe, kontaktirali smo i šest porodica, tri iz Bijelog Polja, dvije iz Rožaja i jednu iz Podgorice koje žive zajedno u Njemačkoj. Ove porodice su se tokom maja prijavile za dobijanje azila u Njemačkoj”, navodi se u saopštenju Euromosta.

Prema posljednjim podacima koje je Euromost objavio od početka godine do 23. juna, 5.620 građana sa sjevera je napustilo Crnu Goru u potrazi za boljim životom.

“To su za sada validni podaci, a sve ostalo što se objavljuje ovih dana su nepotpuni i netačni podaci, rađeni  u režiji vlasti, koja uporno pokušava, da nastalu situaciju zataška i prebaci krivicu na drugog za svoju lošu politiku prema sjevernom region”, istakli su.

Iz Euromosta su pozvali Vladu i Skupštinu Crne Gore da preuzmu odgovornost i počnu zajedno da rješavaju probleme građana sjevera.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com