RADOVANIĆ: Mladi ne vide perspektivu u Crnoj Gori - Volim Podgoricu

RADOVANIĆ: Mladi ne vide perspektivu u Crnoj Gori

Potezi vladajućih partija doveli su do poražavajuće činjenice da veliki broj mladih ne vidi perspektivu u svojoj zemlji, izjavio je Mileta Radovanić iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija URA.

On je kazao da vladajuća koalicija ne želi da prilagodi sistem obrazovanja potrebama tržišta rada, niti da zaustavi pogubnu politiku zapošljavanja na osnovu partijskih knjižica, dodavši da bi to bilo opasno za njihov opstanak na vlasti.

– Ukoliko bi obrazovni sistem i politiku zapošljavanja prilagodili realnim potrebama i stvarnim uspjesima svršenih studenata, onda vladajuća garnitura ne bi imala toliko efektivne mehanizme za utjerivanje straha i uslovljavanja, a to bi, u krajnjoj liniji značilo gubitak vlasti na koju su se navikli i čega se neizmjerno boje, navodi se u saopštenju.

Radovanić je apelovao na mlade ljude da ukažu na sve nepravde u procesu zaposlenja, te da se pobune protiv namještenih konkursa.

– Šansa malog društva kao što je crnogorsko jeste obrazovanje. Ono mora biti pokretačka snaga razvoja i napretka. Problem Crne Gore nije u nedostatku kapaciteta, što je čest izgovor kada se govori o procesu evropskih integracija, već u velikom broju visokoškolaca koji na birou čekaju zaposlenje dok partijski podobni kadrovi vrlo lako dolaze do posla i na kraju nemaju dovoljno znanja i vještina da odgovore potrebama našeg društva, objašnjava Radovanić.

On ocjenjuje da je Crnoj Gori neophodna objektivna analiza tržišta rada i obrazovanja, koja bi za cilj imala pravi uvid u stanje i jasno ukazala na dalje korake koje je potrebno preduzeti kako bi mladi ljudi mogli napredovati i pomagati razvitku društva u Crnoj Gori.

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com