Svega 2 odsto Srba ljetuje u Crnoj Gori: Niko više neće doći zato što vas voli! - Volim Podgoricu

Svega 2 odsto Srba ljetuje u Crnoj Gori: Niko više neće doći zato što vas voli!

Samo dva odsto srpskih turista odlučuje se za crnogorsko primorje, gdje je preskupo naspram Grčke i Turske, za kojima vlada prava pomama.

Interesovanje Srba za ljetovanje u Crnoj Gori je slabo, a kako stvari stoje, situaciju neće popraviti ni kriza u Tunisu.

Srpski turisti koji odustaju od puta u afričku zemlju, u kojoj je proglašeno vanredno stanje nakon terorističkog napada, sada hrle u Grčku i Tursku, dok se svega dva odsto odlučuje za crnogorsko primorje.

Veliki popusti

cg-plaze1

Da potražnja za Tunisom opada, potvrdio je i Nikola Lukić, ambasador Srbije u toj zemlji, rekavši da je u petak sletjelo svega 25 Srba, dok je 119 otišlo, prenosi Kurir.

– Hoteli su poluprazni, turista je sve manje. Ostaje da vidimo da li će naši građani doći doći sljedećeg petka i koliko njih, ali reklo bi se da odustaju od ove destinacije.

U turističkim agencijama takođe povlače ponude za sjevernu Afriku, ali to neće pomoći Crnoj Gori da spase sezonu.

– Interesovanje za Crnu Goru je slabo. Naši turisti više vole aranžmane u Turskoj i Grčkoj, u kojima, recimo, dobiju besplatan smještaj za drugo dijete ili 50 odsto popusta, dok u Crnoj Gori uglavnom moraju da plate punu cijenu. Takođe, turisti vole ol inkluziv uslugu kakvu dobijaju u Grčkoj i Turskoj. Plate je, dobiju pun komfor i više ni o čemu ne moraju da razmišljaju i brinu do kraja ljetovanja – kaže Mirjana Radojević, iz turističke agencije „Big blu“.

Na jaku konkurenciju Grčke i Turske i slabo interesovanje srpskih turista za crnogorsko primorje nedavno je upozorio i Dragan Purko Ivančević, predsjednik odbora za turizam Privredne komore Crne Gore.

– Tržište regiona je veoma interesantno, ali turistički radnici Crne Gore moraju konačno da shvate da niko više neće doći na ljetovanje u Crnu Goru zato što voli Crnu Goru. Moramo se za to tržište boriti jedinim mogućim načinom, a to je da za najbolju cijenu obezbijedimo najkvalitetnije ljetovanje i tako pobijedimo konkurenciju.

Navikli na Egejsko more

Saša Zarić iz turističke agencije „Ponte“ kaže da treba očekivati da se ljubitelji Tunisa okrenu najviše grčkim i turskim destinacijama.

– Ipak, broj srpskih turista koji ljetuju u Tunisu nije toliko veliki da bi bilo koja druga destinacija mogla ozbiljno da profitira njihovim dolaskom. Grčka je tražena isto kao i svake godine. Kriza u Grčkoj nije uticala da se srpski turisti predomisle u vezi sa ljetovanjem na toj destinaciji.

(kurir.rs)

1 komentar

  1. Што посијеш то и пожањеш, стара је пословица!!! И сад : Braćo, ali zašto???? Зато што су родитељи данашњих туриста до краја 90-их отплаћивали кредите за помоћ страдалим од земљотреса у Ц.гори 79-е.. а кад вајни Латини виде БГ или србијанске таблице ,/ шовинистички смрадови каже се СрБске/ кидишу и вријеђају… Мени, који сам из тих брда десило да једно говно које је радило у БГ Траншпеду филијала Бар обратило се са :”Ено, што не остаде на Ади, но дође овђе да заузимаш мјесто…. а то што је усташка перјаница Месић почасни грађанин Пг или они србски крвници Тачи и др. Улциња то је само со на рану као и Косово репуЉик..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com