Beganoviću šest mjeseci zatvora zbog prebijanja zatvorenika - Volim Podgoricu

Beganoviću šest mjeseci zatvora zbog prebijanja zatvorenika

Službenik ZIKS-a Alen Beganović osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda osuđeniku Luki Lučiću.

Prvostepenu presudu njemu je juče izrekla sutkinja danilovgradskog Osnovnog suda Sonja Keković.

Osim zatvorske kazne, Beganović je presudom obavezan da plati 264 eura za troškove postupka, i 30 eura po osnovu sudskog paušala.

Beganoviću se sudilo jer je prema navodima optužnice, 19. januara, ispred   zgrade Kazneno popravnog doma, udario Lučića pesnicom u predjelu grudi.

Zatvoreniku  su tada ruke bile vezane na leđima.

Prema navodima presude, sprovodnik Beganović je tog dana,  oko 15 časova, lijevom rukom izvukao Lučića iz “marice”, a zatim ga desnom pesnicom udario u predjelu grudi.

“Tom prilikom nanio mu je tešku tjelesnu povredu u vidu preloma grudne kosti u donjoj trećini, sa dislokacijom sa lakim krvnim podlivom kože u istoj visini”, piše u presudi.

Sutkinja Keković je u obrazloženju presude napisala da je iz Lučićevog iskaza  nesumnjivo utvrđeno da ga je Beganović udario.

U presudi piše da je sadržina Lučićevog iskaza u skladu  sa nalazom i mišljenjem vještaka medicinske struke dr Dragane Čukić od 12. februara, i njenim izjašnjenjem na glavnom pretresu.

“Iz kojeg je nesumnjivo utvrđeno da je oštećeni Lučić Luka navedenu povredu zadobio direktnim djelovanjem tupine mehaničkog oruđa, gdje spada i pesnica, kao i da se u konkretnom slučaju prelom grudne kosti desio na mjestu gdje je kost najmasivnija”, obrazložila je Keković.

Ona je navela   da je Beganovićev iskaz, u kom je negirao izvršenje krivičnog djela “neprihvatljiv i sračunato dat u cilju izbjegavanja krivice”.

Iskaz sprovodnika, Keković je   cijenila  neistinitim i obesnaženim nalazom i mišljenjem vještaka medicinske struke, specijaliste za sudsku medicinu dr Čukić Dragane, koja je svojim izjašnjenjem na glavnom pretresu isključila mogućnost nastanka povrede na način  kako je to predstavio okrivljeni Beganović”, piše u obrazloženju.

Beganović, koji je i amaterski bokser,  tokom suđenja tvrdio je da je Lučić udario tijelom u unutrašnja vrata “marice”, i da se tako povrijedio.

Lučiću je grudna kost polomljena par dana nakon incidenta u Paviljonu B spuškog zatvora, tokom koga je došlo do tuče između robijaša i službenika.

Zbog tog incidenta, za napad na šestoricu zatvorskih čuvara, sudi se devetorici zatvorenika, među kojima je i Lučić.

 

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com