JUNKER: Ne brbljajte, pišem SMS Ciprasu! - Volim Podgoricu

JUNKER: Ne brbljajte, pišem SMS Ciprasu!

Ljutiti šef Evropske komisije Žan-Klod Junker napao je danas jednog poslanika u Evropskom parlamentu, koji mu je zamjerio što gleda u telefon usred parlamentarne debate.

Junker je na dobacivanje poslanika odbrusio da upravo šalje poruku grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu, javio je AFP.

“Prestanite sa tim brbljanjem da gledam u svoj mobilni telefon sve vrijeme. Dopisujem se sa grčkim premijerom“, odgovorio je vidno iritiran Junker na francuskom u Evropskom parlamentu u Strazburu.

„Ne znam da li ćete vi imati priliku da danas uradite to isto, ali ja to moram da uradim danas. Radim svoj posao, tako da prestanite to glupo ismijavanje, za koje ne postoji razlog“, dodao je Junker.

Junkerovo dopisivanje sa Ciprasom pada samo nekoliko sati prije hitnog samita eurozone sazvanog poslije odluke Grka na referendumu da ne prihvate zahtjeve kreditora za produžetak pomoći.

Bivšem premijeru Luksemburga Junkeru dobacivalo je nekoliko europoslanika, uključujući članove euroskeptične UKIP.

Mjesecima je Junker bio čovjek za vezu sa ljevičarskim premijerom Ciprasom, ali poslije serije kasnih večernjih sastanaka na kojima nije postignut nikakav dogovor o spasavanju, Junker je izjavio prošle nedjelje da se osjeća “izdanim” zbog raspisivanja referenduma.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com