NAJBOLJI momenti Vimbldona u poslednjih 10 godina: Troicki i Đoković NAJSMJEŠNIJI! - Volim Podgoricu

NAJBOLJI momenti Vimbldona u poslednjih 10 godina: Troicki i Đoković NAJSMJEŠNIJI!

Vimbldon je bez sumnje najprestižniji teniski turnir na svijetu, na kom se sportisti sa svih krajeva svijeta takmiče za čuveni pehar. Međutim, uprkos ozbiljnoj atmosferi koja vlada u Londonu, teniseri se s vremena na vrijeme dobro našale na račun istog.

Endi Marej i Congine “loptice”

Prije tri godine, Marej i Vilfred Conga su igrali u osmini finala Vimbldona, kada je Britanac nezgodno poslao lopticu i udario Congu u međunožje. Nisu pomogla ni razna izvinjenja, a Marej je slavio sa 3:1 u setovima.

Pomoć prijatelja sa tribina

U jednom od rijetkih mečeva između Viktora Troickog i Novaka Đokovića, prije tri godine se takođe desilo nešto nevjerovatno. Jedan od navijača sa tribina je dobacio Viktoru da Đoković ima slab bekhend i da treba da ide na to. Naš teniser ga je poslušao i zaista osvojio poen, ali je Novak ipak pobijedio sa 3:0 u setovima.

Hasove tehnike zbunjivanja

Uprkos tome što se Federer smatra najboljim teniserom svih vremena, ni on nije imun na zbunjivanje raznih takmičara. Isto je bilo sa Tomijem Hasom, koji je mlatarao rukama tokom jedne skraćene loptice i tako dovoljno zbunio Švajcarca da pošalje lopticu u aut. To se desilo davne 2009. godine, ali je Federer ipak pobijedio sa 3:0.

Najbolje finale svih vremena

Rodžer Federer i Rafael Nadal su odigrali najvjerovatnije i najbolje finale svih vremena u tenisu. Nakon raznih prekida zbog kiše, meč je trejao skoro pet sati, a kao pobjednik je izašao Nadal, kome je ovo bila prva Vimbldonska titula.

Britanac osvaja Vimbldon nakon 77 godina

Endi Marej je 2013. godine upisao svoje ime zlatnim slovima u sportsku istoriju Britanije. On je pobjedom nad Đokovićem u finalu Vimbldona, postao prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon nevjerovatnih 77 godina! Koliko je ovo bila velika stvar za Britance, govori i činjenica da mu je pehar predao princ Čarls.

(24sata)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com