Petros Statis kupio Maestral - Volim Podgoricu

Petros Statis kupio Maestral

Potpisivanjem kupoprodajnih ugovora između kompanija Hit i Monte Rock iz Podgorice okončana je prodaja crnogorskog Resorta Maestral. Resort Maestral će zadržati svoje ime, a određivanje ukupne cijene transakcije će zavisiti od rezultata poslovanja kompanije Hit Montenegro tokom ljetnih mjeseci. Kompanija Hit planira dalju poslovnu saradnju sa kupcem.

Investiranje u zavisno društvo Hit Montenegro matična kompanija Hit ponudila je na tržištu u skladu sa programom finansijskog i poslovnog restrukturiranja i uzimajući u obzir smjernice strateško-razvojnih planova. Prodajni proces se, kako je saopšteno iz kompanije, po planiranim fazama odvijao u saradnji sa društvom Alta Skupina iz Ljubljane, koje je kao ekskluzivni finansijski savjetnik pri prodaji uspješno sprovelo transparentni prodajni postupak.

Kompanija Hit je dogovor o prodaji 75,01 odsto udjela osnovnog kapitala u kompaniji Hit Montenegro i pripadajućih nekretnina i turističkih objekata kompleksa Maestral, Resort & Casinò, danas sklopila sa kompanijom Monte Rock (Društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, promet i usluge, export-import “Monte-Rock”, Podgorica), čiji je osnivač i izvršni  direktor Petros Stathis.

On je međunarodnoj turističko-privrednoj javnosti najpoznatiji po ulozi investitora i menadžera nekih od najluksuznijih resorta svjetskog lanca Aman, među kojima i Aman Sveti Stefan i Aman Grand Canal Venice.

Pregovore za sklapanje kupoprodajnih ugovora pratilo je predavanje obavezujućih ponuda i sprovođenje pažljivog pregleda, posjeta lokaciji i učešće na menadžemnt prezentaciji. Nakon dva odvojena a povezana kupoprodajna ugovora, kupac će preuzeti Resort Maestral uz ispunjavanje svih uslova za završetak prodajnog postupka. Na konačnu ukupnu cijenu transakcije će uticati i rezultati poslovanja kompanije Hit Montengero sve do 31. avgusta 2015. godine.

“Ispred Monte Rock-a, sa velikim zadovoljstvom danas objavljujem da su zaključeni sporazumi o kupovini 75,01 odsto udjela kompanije Hit Montenegro kao i odgovarajućih turističkih objekata i nekretnina koji su bili u vlasništvu i posjedu kompanije Hit Slovenija. Ovom prilikom bih želio da se zahvalim svim stranama koje su bile uključene o ovaj proces, a koje su pokazale istinski profesionalizam i predanost u cilju zaključenja ovog sporazuma od obostranog interesa”, kazao je Stathis.

Prema njegovim riječima s obzirom na to da smo već komšije, imajući u vidu naš Aman Sveti Stefan koji je u neposrednoj blizini Maestrala, “mi izuzetno cijenimo ovu priliku, poznavajući veoma dobro potencijal koji ima ovo područje.”

Naš cilj je investiranje u postojeće kapacitete, kao i jačanje i širenje reputacije koju ovaj rezort već posjeduje. Ulazeći u jedan novi izazov, mi čvrsto vjerujemo u posvećenost zaposlenih, za koje smatramo da su bitan faktor našeg uspjeha. Sa brojem zaposlenih oko 1.000 u okviru kompanija naše Grupe, broj koji konstanto raste, a imajući u vidu i investiciju koja će uslijediti kada je riječ o novom hotelu Kraljičina plaža, dokazali smo da se naše načelo kojim se vodimo ogleda u tome što podržavamo dugotrajne veze pružajući prilike kroz dugoročne investicione projekte”, naglasio je Stathis.

On je istakao da je Crna Gora mjesto velikog ličnog i poslovnog značaja, “te se sa naše strane  unaprijed radujemo doprinosu i podršci potencijalima ove zemlje koja obećava.”

Predsjednik uprave kompanije Hit Dimitrij Piciga ovom prilikom je rekao da “se mogućnost prodaje Maestrala ostvaruje u pravom trenutku, a prvenstveno uz odgovarajući interes kupca”.

“Maestral nismo namjeravali da prodamo po svaku cijenu, kao što smo na početku prodajnog procesa i najavili. Napore sada usmjeravamo na obezbjeđivanje dobrog poslovanja zavisnog društva Hit Montenegro u ljetnim mjesecima. I u budućnosti ćemo u okviru poslovnih veza s novim vlasnikom razvijati potencijal povezivanja destinacija i kruženja gostiju, a istovremeno ostaje otvorena i poslovna mogućnost da kompanija Hit upravlja kazinom u resortu Maestral”, rekao je  Piciga.

S obzirom na efekte prodaje Resorta Mestral, u kompaniji Hit objašnjavaju da će značajno doprinjeti poboljšanju strukture kapitala i likvidnosti društva, uticati na smanjenje zaduženosti i što je najvažnije, omogućiti sprovođenje novih investicija s većim udjelom sopstvenih sredstava.

“Maestral nesumnjivo ostaje jedna od najuspješnijih slovenačkih privrednih priča u Crnoj Gori, za šta zahvalnost ide svima koji su svih godina zajednički učestvovali. Dostupnost svježeg investicionog kapitala će Maestralu omogućiti dalji razvoj i modernizovanje u skladu sa trendovima na svjetskim tržištima, a takođe, kompanija Hit će se u okviru poslovnih veza i dalje zalagati da doprinese obezbjeđivanju sveobuhvatnosti i kvaliteta turističko-zabavnih usluga Maestrala”, zaključio je Piciga.

(Cdm)

357 komentara

  1. Iím impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog thatís both educative and entertaining, and let me tell you, you've hit the nail on the head. The issue is something that not enough people are speaking intelligently about. I'm very happy that I found this during my search for something concerning this.

  2. You are so awesome! I don't think I have read through anything like that before. So good to discover someone with a few original thoughts on this subject matter. Really.. many thanks for starting this up. This site is something that is needed on the web, someone with a bit of originality!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com