Ministar Petar Ivanović bogatiji za još jedan stan - Volim Podgoricu

Ministar Petar Ivanović bogatiji za još jedan stan

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović prijavio je Komisiji za sprječavanje sukoba interesa da je njegova porodica postala bogatija za još jedan stan. On je u imovinskom kartonu naveo da je njegova supruga Olivija postala vlasnik nove stambene jedinice u Podgorici od 76 kvadrata i nestambenog prostora od 13 metara kvadratnih koji su joj, kako se navodi, poklonjeni.

Ivanović je shodno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa dužan da Komisiji prijavi svako uvećanje imovine u visini od preko 5.000 eura.

Prema podacima o imovini koje je dostavio za 2014. i za sticanje nove nekretnine u 2015. godini, Ivanovići posjeduju četiri stambena prostora.

Na ime ministra poljoprivrede vodi se stan u Kotoru od 56 kvadrata i stara porodična kuća sa placem u Doljanima, veličine 3.948 metara kvadratnih. Njegova supruga Olivija, pored nove nekretnine u Podgorici, ima i stan na Cetinju od 59 kvadrata.

Ivanović posjeduje i zemljište u Trebesinu od 1.300 kvadrata, a njegova supruga u Radanovićima od 5.194 metra kvadratna, na koje je upisana hipoteka po osnovu kredita.

Ivanoviću je plata prošle godine iznosila 848 eura, dok je kao član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte zarađivao dodatnih 200.

Zahvaljujući predavanjima na Univerzitetu Donja Gorica (UDG) kao vanredni profesor, Ivanović je na nivou godine zaradio još 2.001 euro. Od naučno-istraživačkog rada za godinu je zaradio 4.000 eura.

Ministar poljoprivrde vozi „tojotu lend kruzer“, proizvedenu 2008. godine. Prijavio je da posjeduje hartije od vrijednosti više fondova i privrednih društava, te da u svojoj biblioteci ima oko 3.200 naslova.

Od vinogradarstva je prošle godine prihodovao 1.000 eura. Od dividendi je zaradio još 2.500 eura.

Njegova supruga Olivija zaposlena je u Komisiji za hartije od vrijednosti, gdje joj je mjesečna zarada prošle godine bila 540 eura.

I ona posjeduje hartije od vrijednosti u nekoliko preduzeća i fondova

Pojedini mediji ranije su obJavili informaciju da ministar poljoprivrede Petar Ivanović nije dostavio tačne podatke o svojoj imovini Komisiji za sprječavanje sukoba interesa. Tada je navedeno da Ivanović nije prijavio dvoiposoban stan od 76 kvadrata i nestambeni prostor od 13 metara kvadratnih , koji se u katastru vode na ime njegove supruge.

Ivanović je tada objasnio da se radi o stanu koji se vodio na ime njegove supruge, te da nije znao u kojoj je fazi postupak prenosa vlasništva pa je Komisiji dao podatke za koje je znao u momentu podnošenja izvještaja.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com