Tajni recept “Viktorijinih anđela” za ravan stomak - Volim Podgoricu

Tajni recept “Viktorijinih anđela” za ravan stomak

Pogledajte video u kom će vam model Victoria’s secreta Erin Heatherton kroz nekoliko jednostavnoh vježbi pokazati na koji način top modeli održavaju liniju, ali pročitajte i kojih pet stvari svakodnevno morate poštovati ukoliko želite ravniji stomak.

Jutarnja fiskultura

Započnite dan s vježbom mišića na strateškim tačkama na tijelu. Jaki trbušni mišići ne samo da će vam učvrstiti tijelo već će i djelovati kao unutrašnji korset i pomoći u lijepom oblikovanju vašeg struka. Pogledajte kako do savršenstva dolaze Viktorijini anđeli.

Doručak

Dobrim trbušnim mišićima doprinijeće i doručak. Vaš prvi obrok ubrzaće metabolizam i podstaći otapanje masnoća. Zdrav doručak će vas spriječiti od loših navika, npr. da u nešto kasnijim prepodnevnim satima pojedete krofnu. Imate li osjećaj nadutosti, razlog tome mogu biti i mliječni proizvodi. Stoga ih izbjegavajte. Umjesto toga pojedite ovsenu kašu, mafin s bademima i brusnicama, palačinke sa cimetom.

Namirnice koje treba izbjegavati

Kada planirate svoje obroke, držite se podalje od hrane koja vas nadima kao što su masna i slana hrana, gazirani sokovi ili neke vrste voća i povrća. Umjesto toga izaberite hranu koja smanjuje obim trbuha poput krastavaca, špargli i ovsenih pahuljica.

Manje kalorija

Ishranu prilagodite tako da vam ne nedostaje energije, a da ne pretjerate s kalorijama. Birajte namirnice koje će vas zasititi, a nećete se prejesti niti u organizam unijeti previše nepotrebnih kalorija. Unesite u svoju ishranu orašaste plodove, ovsenu kašu, jabuke, lisnato povrće poput blitve i spanaća, sjemenke, jaja, jogurt, vodu, losos, limun, supu…

Kardio sastav

Bilo koji oblik fizičke aktivnosti je dobar i preporučuje se. Vježbe visokog intenziteta najbrže sagorijevaju kalorije i imaju najbolji učinak. Posebno kada se sprovode u redovnim intervalima. Stoga u svoj uobičajeni kardio trening dodajte i onaj s visokim intenzitetom. Dakle dosadnoj traci za trčanje podesite nagib i brzinu, te pokušajte 45 minuta da odradite trening visokog intenziteta. Naravno, to ipak zavisi od vaše fizičke kondicije.

Izvor: Elle

 

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com