KAKARICKA GORA Zavisnici boravak i liječenje plaćaju 230 umjesto 330 eura - Volim Podgoricu

KAKARICKA GORA Zavisnici boravak i liječenje plaćaju 230 umjesto 330 eura

Cijene liječenja zavisnika, u Centru za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj gori, ostaće nepromijenjene za rezidencijalni tretman klijenata, odlučio je Upravni odbor te javne ustanove.

“Naime, Upravni odbor je ovom odlukom potvrdio dosadašnju cijenu usluga rezidencijalnog tretmana klijenata, koja na mjesečnom nivou iznosi 1.000 eura za crnogorske državljane i 1.500 eura za strane državljane, ali i odlučio da participacija crnogorskih državljana u ukupnoj cijeni sada iznosi 230 eura, umjesto dosadašnjih 333 eura”, saopšteno je iz Centra za rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika prishoaktivnih supstanci.

Pojašnjavaju da je tom odlukom učešće porodica klijenata u toku rezidencijalne faze tretmana svedeno na manje od  1/4 od ukupne cijene, dok je nerezidencijalni tretman i dalje besplatan.

“Potrebno je istaći da su u cijenu rezidencijalnog tretmana u ustanovi uračunati troškovi smještaja, ishrane, rehabilitacije, zdrstvene njege, psihološke podrške, resocijalizacije, kao i materijalni troškovi, amortizacija, tekuće i investiciono održavanje, nematerijalni i ostali troškovi”, navode iz Centra, uz napomenu da se odluka primjenjuje od 1. jula 2015. godine.

Odluka je, kako tvrde, inspirisana namjerom da se daljim smanjenjem participacije porodica klijenata u ukupnoj cijeni tretmana omogući većem broju zavisnika, naročito iz porodica sa manjim materijalnim mogućnostima, da tretiraju svoju bolest u ovoj ustanovi, čiji su rezultati kroz sedmogodišnji rad već potvrđeni u praksi.

“Ovom prilikom posebno ističemo podršku osnivača ustanove – Glavnog grada Podgorica, koji, prepoznajući značaj institucionalne borbe u oblasti bolesti zavisnosti, bolesti koja ne pogađa samo pojedince već i njihove kompletne porodice i koju sa pravom nazivaju kugom dvadesetprvog vijeka, na godišnjem nivou izdvaja više od pola miliona eura za kvalitetno funkcionisanje ove institucije, kao i senzibilitet i učešće Ministarstva rada i socijalnog staranja, koje od nedavno  takođe finansijski participira u radu ove ustanove”, navodi se u saopštenju.

2 komentara

  1. It is an extremely amazing powerful resource that you’re offering and you just provide it away cost-free!! I comparable to discovering websites ones comprehend the particular valuation on supplying you with a excellent learning resource for zero cost. We truly dearly loved examining this web site. Regards!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com