Pripadnici RAE populacije prošli obuku za vatrogasce Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada - Volim Podgoricu

Pripadnici RAE populacije prošli obuku za vatrogasce Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada

Grupa pripadnika RAE populacije posjetila je danas Službu zaštite i spasavanja Glavnog grada, a u sklopu edukativne obuke zaštite od požara.

Prvi dio obuke pripadnici Službe, u saradnji sa Crvenim krstom, odžali su u Kampu za raseljena lica na Koniku, a nastavak obuke i dodjela zaštitnih uniformi polaznicima obavljena je u prostorijama Službe zaštite Glavnog grada.

Zadovoljan uspostavljanjem saradnje pripadnika Kampa na Koniku: Komandir Čađenović s pripadnicima RAE

Tim povodom polaznici obuke su imali priliku da se bliže upoznaju sa načinom i procedurama rada Službe, kao i opremom i sredstvima koja se koriste u svrhu zaštite i spasavanja građana i njihove imovine na teritoriji Podgorice.

Komandir službe Andrija Čađenović izrazio je zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje pripadnika Kampa na Koniku, kao jednog od najugroženijih naselja Glavnog grada, i Službe zaštite.

On je naglasio da su polaznici obuke postali dio šireg sistema zaštite i spašavanja Glavnog grada, a njihova uloga je značajna posebno u dijelu pravovremene dojave i obavještavanja, kao i gašenja požara u početnim fazama.

Čađenović je istakao da će Služba zaštite Glavnog grada nastaviti da unapređuje saradnju sa građanima Kampa na Koniku i najavio da je u cilju što bolje zaštite od požara u tom dijelu grada planirano postavljanje sredstava za gašenje početnih požara. kao što su sanduci sa pijeskom i namjenske posude sa vodom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com