RADNIČKA PARTIJA: Poslodavci i Vlada spremaju privredni haos i teren za sumnjive investitore - Volim Podgoricu

RADNIČKA PARTIJA: Poslodavci i Vlada spremaju privredni haos i teren za sumnjive investitore

 

Unija poslodavaca zajedno sa resornim ministarstvima priprema još veći privredni haos u Crnoj Gori jer ovakvi zakoni mogu da privuku samo ekploatatorske poslodavce sa sumnjivim kapitalom, a nikako priznate i napredne svjetske poslodavce-kompanije, ocijenjeno je u Radničkoj partiji.

Svima je jasno, smatraju oni,  da su predlagači izmjena i dopuna Zakona o radu dresirane hijene koji surovo čereče društvena dobra.

Predsjednik opštinskog odbora Radničke partije Radovan Tošković rekao je da navedene institucije ionako ponižavajući status crnogorskog radnika hoće još više da obesmisle.

“Preko trideset hiljada nezaposlenih i stalne prijetnje da će ovaj broj da se poveća govori o zločinačkim ciljevima Unije poslodavaca i resornih ministarstava Vlade, jer niko od navedenih institucija neće da  se suoči sa teškim materijalnim problemima naših radnika.Vladine institucije kriju porazne podatke koliko radničkih porodica živi kao tehnološki višak sa ponižavajućih trideset do devedeset evra mjesečno što dobijaju od Zavoda za zapošljavanje, kriju i koliko nezaposlenih  u Crnoj Gori  je bez ikakvih mjesečnih primanja”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, Unija poslodavaca uporno izbjegava da argumentovano saopšti javnosti koliko se državi uplaćuje novca na račun poreza po osnovu protoka roba i usluga, koliko radnika u Crnoj Gori kod poslodavca prima plate zvanično preko banke, koliku sumu poslodavci mjesečno uplaćuju za zdravstvo i druge doprinose.

“Unija poslodavaca sa ovakvom ličnom kartom finansijskih podataka koje javno ne iznosi, pokazuje da nije državna institucija već pljačkaška i okupatorska jer su njihovi radnici postali najamnici-robovi. Ovakvo katastrofalno socijalno stanje i pravno nasilje u Crnoj Gori je sudbonosno pitanje sa kojim moraju da se suoče zaposleni, srednjoškolci, studenti, svi nezaposleni moraju da podignu glas protesta i otpora jer svi zajedno imaju težak problem životnog opstanka”, zaključio je Tošković.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com