Cuce bez autobusa do Cetinja - Volim Podgoricu

Cuce bez autobusa do Cetinja

Prijestonica od 2009. nijedan cent nije uplatila na račun mjesne zajednice Trešnjevo, a od 31. decembra nijesu dali cent za gorivo za autobus koji iz sela prevozi putnike, tvrdi predsjednik te mjesne zajednice i vlasnik jedinog autobusa koji saobraća od Cuca do prijestonice i nazad, Boško Simović.

Pobjedi su se početkom sedmice obratili mještani Cuca, koji već tri mjeseca nemaju autobusku vezu sa Cetinjem. Zbog toga su prinuđeni da se snalaze ili da pješače i po 30 kilometara kako bi platili račune ili kupili namirnice.Iz prijestonice su tada objasnili da će dug Simoviću izmiriti uskoro.

Simović objašnjava da je od kada on ne saobraća, pet mjesnih zajednica Trešnjevo, Bata, Dubovik, Ćeklići i dio Čeva koji gravitira prema Resni bukvalno odsječeno od Cetinja.

“Oni ne mogu da koriste autobus koji ide preko Čeva do Nikšića, jer on saobraća dva puta sedmično. Tako, na primjer, ako srijedom popodne pođete u Cetinje, kući se možete vratiti tek u nedjelju”,  kaže Simović.

On dodaje da je autobus, koji je on vozio i „pokrivao” prevoz za tih pet mjesnih zajednica, išao četiri puta sedmično, polazeći iz sela ujutro, a vraćajući se popodne.

“Taman da ljudi oposle što treba na Cetinju i vrate se kući”, kaže Simović.

Autobusku liniju do Cuca on održava više od 18 godina, a obaveza prijestonice bila je da plaća gorivo. Simovićev autobus prestao je da saobraća 12. aprila, zbog toga što mu, tvrdi, lokalna uprava nije izmirila svoje obaveze za utrošeno gorivo.

U prijestonici su Pobjedi u ponedjeljak saopštili da su sve obaveze prema Simoviću izmirene, da mu duguju novac samo za jedan mjesec, i da vrlo brzo biti uplaćen na račun mjesne zajednice. To su ponovili i juče, naglašavajući da nije tačna Simovićeva tvrdnja.

Sa druge strane, Boško Simović navodi da na račun mjesne zajednice, čiji je on predsjednik, ništa nije uplaćivano od 2009. godine. Kaže da je gorivo plaćano virmanski, a ne preko računa mjesne zajednice, te da je posljednji plaćeni virman izdat u decembru 2014. godine.

“Od kada je Milo Janković pošao sa mjesta gradonačelnika, nijedan cent nije uplaćen. Sam finansiram sve. Od decembra do januara lično sam plaćao gorivo za autobus. Od decembra niti su šta uplaćivali, niti su mi ugovor produžili. Plaćali su virmanski 200 litara nafte. Oni meni daju 15 eura po danu vožnje, a prevozniku koji vozi prema Nikšiću 65 eura”,  kaže Simović.

Cuce su od Cetinja udaljene oko 20 kilometara. Čine ih 15 sela u kojima živi oko 500 stanovnika.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com