Dječak beskućnik koji je inspirisao svijet: Piše domaći na ulici uz svjetlo iz obližnjeg restorana - Volim Podgoricu

Dječak beskućnik koji je inspirisao svijet: Piše domaći na ulici uz svjetlo iz obližnjeg restorana

Fotografija jednog dječaka beskućnika, snimljena na Filipinima, sjajan je primjer dobro poznate izreke koja kaže da kada postoji volja, postoji i način, a kada ne postoji volja, onda je tu izgovor.

A u ovom slučaju, o izgovoru nema ni riječi.

Dječak je snimljen kako piše domaći zadatak na ulici, uz svjetlo koje dolazi iz obližnjeg MekDonald’sovog restorana u Manilli, a fotografiju je snimila studentkinja medicine, Džojs Torefranca, i objavila je na Fejsbuku.

Priča je odmah podijeljena hiljadama puta, a uskoro su je prenijeli i mnogi svjetski mediji.

Dječak s fotografije zove se Daniel Kabrera, a, kako prenosi Telegraf, umro mu je otac te je nedavno u požaru ostao bez svog doma. U blizini mjesta na kojem je snimljena fotografija često, sa svojom majkom, prosi. No, uprkos svemu, odlučan je u svojoj namjeri da se obrazuje.

“On je sretno dijete, inteligentan je i voli učestovavati u raspravama, stalno postavlja pitanja i pokreće diskusije”, rekla je za Rapler Danielova učiteljica Rozalina Detia. “Mene školuju moji roditelji, učim po čitaonicama i u kafićima. Danielova priča me zapljusnula. Inspirisao me je i motivisao da se trudim još više i budem zahvalnija”, izjavila je studentkinjaa koja je objavila fotografiju.

Nakon što je priča obišla svijet, Džojs je dodala: “Nisam mislila da jedna obična fotografija može toliko toga napraviti. Hvala vam što dijelite ovu priču. Zahvaljujući tome, vama, uspjeli smo pomoći Danielu da ostvari svoje snove. Nadam se da će njegova priča nastaviti inspisirati svijet i motivisati nas kad god se nađemo u teškoj životnoj situaciji.”

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com