Opštinski odbor SDP Danilovgrad napustio partiju - Volim Podgoricu

Opštinski odbor SDP Danilovgrad napustio partiju

Od 30. juna kada je došlo do raskola u Socijaldemokratskoj partiji, stupce u rubrici politika, u medijima pune sopštenja sadašnjih i bivših članova SDP-a. Dok iz redova koji podržavaju lidera SDP-a Ranka Krivokapića uvjeravaju da su jedinstveni i posvećeni očuvanju SDP-a, sa druge strane krilo Ivana Brajovića svakodnevno saopštava da se SDP rasipa i da je partiju napustio značajan broj članova.

Jutros je iz Medijskog tima Ivana Brajovića da je Opštinski odbor SDP-a Danilovgrad donio odluku o napuštanju partije.

U saopštenju piše da je „OO SDP Danilovgrad jednoglasno donio odluku, uz jedan uzdržan glas, o napuštanju Socijaldemokratske partije Crne Gore, i iskazao je punu spremnost da uzme aktivno učešće u novoj političkoj partiji, čije pripreme za osnivanje su u završnoj fazi.“

„U donošenju ovakve odluke su, između ostalih, učestvovali mnogi ugledni članovi partije iz Danilovgrada, osnivači SDP-a: Ivan Brajović, Ranko Jovović, predsjednik opštinskog odbora, Ljubo Đurović, član Glavnog odbora SDP-a, dr Radomir Čavić, Radovan Radulović, dr Dragan Dragojević, Slobo Perović, Dragan Kovačević, Dijana Čavić, Mladen Koljenšić, Ilija Grgurović, Jelisavka Jaredić, Milos Simonović, i mnogi drugi.

„Programsko i političko lutanje, gubljenje teško stvaranog identiteta SDP-a, odustajanje od temeljnih principa partije zarad lične promocije pojedinaca u partiji, flagrantno kršenje statuta i osnovnih demokratskih principa prije, a posebno na samom Kongresu, revanšistička politika nakon Kongresa, dovođenje partije do ivice cenzusa, su samo neki od razloga koji su motivisali Opštinski odbor SDP-a Danilograd da nepodijeljeno donese odluku o napuštanju partije“, zaključeno je u saopštenju.

Podsjetimo, do raskola u Socijaldemokratskoj partiji došlo je na sjednici Glavnog odbora 30. juna, kada je odbijena platfroma koju je podnijela grupa funkcionera i članova ove partije koja je trebala, po njihovim riječima, da očuva jedinstvo ove partije.

Struja uz Ivana Brajovića je najavila da će do kraja jula održati osnivačku Skupštinu nove partije koja će se zvati Socijaldemokrate Crne Gore SD.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com