TRAGEDIJA: Majka pokušala u posljednjem trenutku spasi sebe i sina, ali prekasno - Volim Podgoricu

TRAGEDIJA: Majka pokušala u posljednjem trenutku spasi sebe i sina, ali prekasno

Majka i sin, Ivana i Patrik Fogadić, koji su nestali u noći između 5. i 6. jula pronađeni su mrtvi u predjelu Struge u Hrvatskoj.

Pretpostavlja se da su Ivana i Patrik poginuli nakon što je njihov automobil sletio u jezero Hidroelektrane “Dubrava”.

Majka, Ivana Fogadić, prije nego što je nestala napisala je zabrinjavajući status na Fejsbuku.

Ova nesreća dogodila se nepunih godinu dana nakon gotovo identičnog, stravičnog samoubistva namjernim slijetanjem vozilom u rijeku u avgustu 2014. godine, kad je Zagrepčanka (44) oduzela sebi život zaletevši se autom u Savu u Zagrebu.

Goran Husinec, vještak za vozila, analizirao je fotografije izvučenog Opela Astre u kom su poginuli Ivana Fogadić i njen sin Patrik (5).

Na osnovu analize, vještak je zaključio da je najvjerovatnije u pitanju bilo samoubistvo, piše Blic.

“Automobilu je potrebno nekoliko minuta da do kraja potone, a potom u vozilu nastaje agonija u kojoj samoubica i, u ovom slučaju, njena žrtva počinju instinktivne radnje boreći se za život. Nije stoga isključeno da je majka, ipak, bez obzira na neshvatljivu odluku da ubije sebe i dijete, nakon slijetanja u vodu ipak pokušala da spase oboje. To bi donekle objasnilo činjenicu da oba tijela nisu nađena u vozilu, ali više će se znati nakon analize oštećenja u kabini vozila. Izgled razbijenog vetrobranskog stakla ukazuje da je Ivana udarila glavom u njega i razbila ga, a pritisak vode ‘ugurao’ je staklo unutra. Nemoguće je tačno rekonstruisati šta se događalo u kabini, ali vidljivo je da je sigurnosni pojas otkopčan, a da je dječje sjedište na zadnjem sjedištu pomaknuto”, objašnjava vještak Husinec.

Dječakovo tijelo pronađeno je u srijedu oko 18 sati, a nekoliko kilometara uzvodno, između Preloga i Orehovice, otkriveni su i tragovi slijetanja automobila u 20-ak metara širok derivacijski kanal. Juče ujutru vatrogasci su vitlom iz kanala, s dubine od pet i po do šest metara, izvukli praznu plavosivu opel astru, za kojom se tragalo od ponedjeljka. Vjetrobransko staklo bilo je razbijeno, a desno bočno spušteno. Pretpostavlja se da ga je spustila Ivana kako bi voda što prije ispunila unutrašnjost i kako bi agonija što kraće trajala. Tragovi zasad upućuju na to da je okrenula upravljač prema kanalu i survala se u njega velikom brzinom. U vozilu su pronađeni njeni lični dokumenti, prenosi list.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com