UŽIVO VUČIĆ U SREBRENICI: Premijera izljubile srebreničke majke, počela komemoracija u Potočarima - Volim Podgoricu

UŽIVO VUČIĆ U SREBRENICI: Premijera izljubile srebreničke majke, počela komemoracija u Potočarima

POTOČARI – Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić doputovao je jutros u Potočare kako bi u Memorijalnom centru odao poštu srebreničkim žrtvama.

Foto: Printscreen Al JazeeraFoto: Printscreen Al Jazeera

11.03 – Počela komemoracija u Potočarima.

Foto: Tanjug/Srđan IlićFoto: Tanjug/Srđan Ilić

11.01 – Dolazak srpskog premijera Aleksandra Vučića na komemoraciju povodom 20.godišnjice zločina u Srebrenici je hrabar i pozitivan korak, ocjenio je bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) Volfgang Petričh. “Smatram njegov dolazak veoma pozitinim korakom. To je hrabar korak, jer uvek postoji velika opasnost da se politizuje Srebrenica, da se žrtve potisnu, a dnevna politika stavi u prvi plan”, rekao je Petrič”Potrebno je prići jedni drugima, jer nema alternative tome. Izolovano živjeti u 21. veku neće biti moguće. To bi bilo loše za ljude i privredu, a na kraju i za Evropu”, rekao je Petrič.

Foto: Tanjug/Srđan IlićFoto: Tanjug/Srđan Ilić

Majke Srebenice su premijeru Vučiću poželjele dobrodošlicu, a jedna od njih Hatidže Mehmedović mu je na rever okačila Srebrenički cvijet. Premijer Vučić se upisao u Knjigu žalosti.

Foto: Tanjug PrintscreenFoto: Tanjug Printscreen

Mediji u BiH prenose poruku premijera Srbije uoči dolaska u Srebrenicu u kojoj je on kazao da Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin u Srebrenici, da njegova ruka pomirenja ostaje pružena bez ikakve politike i da Vlada Srbije želi zajednički život sa Bošnjacima.

Nakadašnji predsednik SAD Bil Klinton upisao se u Knjigu žalosti (Foto: Al Jazeera printscreen)Nakadašnji predsednik SAD Bil Klinton upisao se u Knjigu žalosti (Foto: Al Jazeera printscreen)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u Memorijalni centar Potočari, gde se danas obelježava 20 godina od teškog ratnog zločina nad muslimanskim stanovništvom u Srebrenici.

Foto: Tanjug PrintscreenFoto: Tanjug Printscreen

Vučić je u Memorijalnoj sali obišao izložbu “Srebrenica– Potočari – 1995. – 2015.”, gde se, u prisustvu najvećeg broja medija, upisao u knjigu žalosti.

Foto: Al Jazeera PrintscreenFoto: Al Jazeera Printscreen

Prilikom ulaska u salu majke stradalih u Srebrenici su se rukovale i izljubile sa srpskim premijerom. Istovremeno pojedini okupljeni građani su mu zviždali i dobacivali.

Foto: Tanjug/Srđan IlićFoto: Tanjug/Srđan Ilić

Srpski premijer trebalo bi posle toga da prisustvuje obraćanju 17 govornika tokom svečanog dela komemoracije, nakon koje će biti sahranjeni posmrtni ostaci 136 srebreničkih žrtava identifikovanih u poslednjih godinu dana.

(Kurir)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com