Podgoričani bolovanja najviše traže od psihijatra, a svako deseto je – sumnjivo - Volim Podgoricu

Podgoričani bolovanja najviše traže od psihijatra, a svako deseto je – sumnjivo

Prema preliminarnim rezultatima kontrole bolovanja u podgoričkom Domu zdravlja, svako deseto odsustvovanje s posla je odobrio izabrani ljekar, a među onima koji su, kako se sumnja, lažno bilovali su i zaposleni Doma zdravlja. 

„Kontrola bolovanja, koja je još u toku, pokazala je da je tokom ove godine svako deseto bolovanje (10,6 odsro) propisao izabrani ljekar, dok je ostatak bolovanja generisan ljekarskim izvještajima specijalista“, kazao je Vikend novinama direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić.

Prema njegovim riječima rezultati na osnovu značajnog uzorka od 40 predmeta obuhvataju period za 2014. i dio 2015. godine i prva statistika govori da je u 2014. godini 7,93 odsto bolovanja odobreno na osnovu procjene samih izabranih ljekara, odnosno njihove opservacije, dok je 92,02 odsto privremenih spriječenosti na rad generanisano izvještajima ljekara specijalista iz bolnica i Kliničkog centra.

Problemi Podgoričana zbog kojih su najčešće uzmali bolovanja bili su iz oblasti psihijatrije, zatim ortopedije, te interne medicine.

On je rekao da pacijenti na razne načine pokušavaju da od izabranih ljekara izdejstvuju bolovanja.

“Imamo izvještaje od ljekara da pacijenti, što lično, što preko drugih, vrše pritisak na ljekare za izdavanje bolovanja”, rekao je Kavarić.

Navodeći kako, posebno u kontrolama koje je naložilo Ministarstvo zdravlja, postoje indicije da je bilo zloupotrebe bolovanja i od zaposlenih u Domu zdravlja, Kavarić je rekao da će i takvi slučajevi biti ispitani do kraja.

Prvi čovjek podgoričkog Doma zdravlja najavio je da će se detaljno pozabaviti kontrolom deset odsto bolovanja koja su odobrili izabrani ljekari.

2 komentara

  1. Lindsay Lohan’s Court Appearance – This Is Sad Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read far more Lindsay Lohan’s Court Appearance – This Is Sad again from you. Thanks For Share .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com