KATARINA ŽUTIĆ OTVORILA DUŠU: Imam za hljeb ali nemam za paštetu! - Volim Podgoricu

KATARINA ŽUTIĆ OTVORILA DUŠU: Imam za hljeb ali nemam za paštetu!

Poznata srpska glumica Katarina Žutić otvorila je dušu! Zbog katastrofalnog stanja u srpskoj kulturi, gotovo da gladuje!

Ćerka legendarnih glumaca Svetlane Bojković i Miloša Žutića, nedavno je dobila Sterijinu nagradu za ulogu Erne u predstavi “Kazimir i Karolina”, ali je ogorčena situacijom u domaćoj kinematografiji.

– Pozorište “Zvezdara teatar” u kom igram tri predstave, duguje mi honorar od februara. Glumim humanitarno! To je strašno. Možda imam novca da kupim hljeb, ali nemam para za nešto da namažem na njega – otkriva Katarina za “Informer”.

“Zvezdara teatar” je glumici i njenim kolegama uputio pismo izvinjenja, u kojem je stajalo da ne mogu da im plate honorare do kraja sezone, i ne znaju hoće li uopšte moći. Ipak, ona i njene kolege su nastavili da igraju predstave.

 

 

– Ako kažemo da nećemo da pristanemo na to, zatvaramo jednu scenu u Beogradu, a i ovako ih je malo. Mada, pozorište je preživjelo mnogo toga. Ipak, čini mi se da se vraćamo u srednji vijek. Tada su se pozorišta rasformirala, pa se žongliralo i zabavljalo na trgovima. Ta pomisao mi teško pada – kaže Katarina.

Katarinin bend “Kamikaze” nastao je kao bunt i duhovno osvešćivanje mladih. Evo šta kaže o tome:

– Pa, nada umire poslednja. Rijalitiji postoje već dugo, to nije od juče palo s Marsa. Kapitalistički model tako funkcioniše. Važno je da TV sadržaj bude podoban nižem društvenom staležu, da bi oni koji gledaju shvatili kako oni mogu to mnogo bolje. U stilu – ja nisam tolika budala. Bend koji je nastao sa željom da nešto poruči ne može da se takmiči sa konceptom rijalitija. Ipak, u septembru snimamo nove pjesme i radimo dalje – zaključila je Žutićeva.

( Informer)

1 komentar

  1. Nisam znala da Katarina Zutic prica ijekavicom. Nemam nista protiv ijekavice. Majka mi je prica. Ali je smesno videti da konvertujete njen originalni govor, kao da citaoci ne razumeju ekavicu. To je tako primitivno i neprofesionalno. Dokle vise?!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com