VIDEO: Navijački rat na ulicama Sarajeva, Poljaci uzvikivali: “Srbija” - Volim Podgoricu

VIDEO: Navijački rat na ulicama Sarajeva, Poljaci uzvikivali: “Srbija”

Noć uoči meča kvalifikacija za Ligu šampiona između Sarajeva i poljskog Leha na ulicama je došlo do žestokog okršaja između pristalica ovih klubova.

Poljski huligani su poznati po svom djelovanju i huliganskom ponašanju širom Evrope, baš kao i navijači sa našeg područja, tako da je u najmanju ruku bilo očekivano da će doći do međusobnog sukoba prilikom ovog dvomeča.

Poljaci su izazvali incident a, prema informacijama lica mjesta, oni su na Baščaršiji uzvikivali “Ovo je Srbija” i “Srbija, Srbija!”. To je najverovatnije bio povod za sukob između dva navijačke grupe koji se ubrzo smirio, da bi bio nastavljen nakon ponoći u blizini naselja Vogošća gde su poljski navijači bili smješteni.

U tim trenucima na ulicama se vodio pravi rat, pošto su i jedni i drugi koristili sve što im je palo u ruke. Letjele su stolice, gađali su se bakljama, udarali palicama, pucala su stakla, a obračun nije prestao ni kada su intervenisali pripadnici policije.

Epilog je na kraju bio da je u tuči povređeno 18 osoba od kojih je devetoro policajaca i šest poljskih navijača, što je saopštila i lokalna policija. Uz to je oštećeno i pet policijskih automobila, šest automobila koji su se našli u neposrednoj blizini, kao i autobus kojim su stigle pristalice tima iz Poznanja, uz izloge mnogih radnji čija su stakla polupana.

Sportski mediji prenijeli su da uzrok sukoba nije bilo skandiranje navijača njihovog kluba, već da su oni napadnuti od strane tridesetak lokalnih huligana.

(SD)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com