DF: Duh slobode se širi Balkanom - Volim Podgoricu

DF: Duh slobode se širi Balkanom

Demokratski front pozdravio je sporazum između vladajućeg režima i opozicije u Makedoniji kojim se stvaraju uslovi da se duboka politička i bezbjednosna kriza u ovoj zemlji riješi mirnim, demokratskim putem.

DF  čestita lideru opozicije Zoranu Zaevu koji je na djelu pokazao da se za fer i slobodne izbore i demokratiju može jedino izboriti, hrabra, odlučna, posvećena opozicija i narod koji je spreman da brani svoja prava i svoju slobodu.

“Da je vladajuća garnitura u Makedoniji imala više državničke odgovornosti i svijesti o dubokoj krizi povjerenja u politički i izborni sistem i ranije prihvatila dijalog i postigla sporazum o Prelaznoj Vladi i vanrednim izborima, mogla se spriječiti oružana pobuna u Kumanovu i gubitak života pripadnika službi bezbjednosti”, kazali su u DF-u.

Kriza povjerenja u izborni sistem, kako navode, legitimitet Vlade i parlamentarne većine, može se jedino riješti sporazumom vlasti i opozicije, formiranjem Prelazne Vlade koja će pripremiti poštene i slobodne izbore na kojima će građani birati legitimnu vlast koja će voditi zemlju.

– Nivo izbornih krađa i zloupotreba državnih struktura u Crnoj Gori je daleko beskrupulozniji i masovniji nego u Makedoniji i opozicija u Crnoj Gori ima mnogo vise razloga za proteste i pobunu. Zbog toga je DF-u posebno važno što je borba makedonske demokratske opozicije i građana Makedonije, njihovi uporni i odlučni protesti, potvrdila i punu opravdanost i ispravnost politike DF koji je ove iste metode političke borbe protiv nelegitimne vlasti, koja dokazano krade izbore i zloupotrebljava državne institucije, službe bezbjednosti i resurse, javno zagovarala i nudila kompletnoj opoziciji tačno prije godinu dana, kazali su u DF-u.

DF upozorava odnarođeni i osioni režim u Crnoj Gori da ne može spriječiti neminovnost istorijskog toka promjena u Crnoj Gori i da prihvati realnost da se ova duboka, struktura politička, ekonomska, bezbjednosna i kriza povjerenja u Crnoj Gori može jedino riješiti formiranjem Prelazne Vlade i organizovanjem prvih poštenih i slobodnih izbora u istoriji Crne Gore.

– Danas u Makedoniji, na jesen u Crnoj Gori, duh slobode i demokratije se širi Balkanom. Sloboda traži ljude. Svi na proteste 27. septembra u Podgorici, poručuju u DF-u.

1 komentar

  1. Can I simply say what a relief to seek out somebody who actually knows what theyre speaking about on the internet. You definitely know tips on how to deliver a problem to gentle and make it important. Extra people must learn this and understand this facet of the story. I cant consider youre no more in style since you undoubtedly have the gift.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com