“Ne” ogradama na granici sa Srbijom - Volim Podgoricu

“Ne” ogradama na granici sa Srbijom

Oko hiljadu ljudi protestovalo je juče u centru Budimpešte zbog ograde koju mađarske vlasti podižu duž granice sa Srbijom, kako bi zaustavili priliv migranata s juga.

Protest, koji su organizovale civilne organizacije, počeo je ispred Bazilike svetog Stefana, uz transparente na kojima je pisalo: “I Isus je bio migrant!” i “Moj najbolji prijatelj je migrant!”.

Učesnici skupa zatim su odšetali do zgrade Parlamenta, gdje su isekli na komade žičanu ogradu dugu 15 metara, simbol one koju vlasti podižu duž granice, prenio je Rojters.

 

Žica koja će biti postavljena duž granice Mađarske sa Srbijom (Foto: Beta/AP)Žica koja će biti postavljena duž granice Mađarske sa Srbijom (Foto: Beta/AP)

Mađarska vojska počela je u ponedjeljak da gradi ogradu na granici te zemlje sa Srbijom, kako bi zaustavila priliv ilegalnih migranata. Radovi na izgradnji zida počeli su na obodima grada Morahalom, gdje je buldožer pripremao zemljište za gradnju.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je ranije da je Ministarstvu unutrašnjih poslova naloženo da se pripremi za izgradnju ograde visoke četiri metra u dužini od 175 kilometara na dijelu granice sa Srbijom, a koja će biti podignuta u osam do 10 oblasti koje su, kako je naveo, najizloženije pritisku imigranata.

(RTCG)

1 komentar

  1. Great – I should definitely say I’m impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related info. The site ended up being truly easy to access. Excellent job.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com