Podgorica: U prve dvije sedmice 362 požara - Volim Podgoricu

Podgorica: U prve dvije sedmice 362 požara

Na teritoriji Podgorice požari su učestali, a u prve dvije sedmice jula zabilježeno je 362, kazao je komandir službe zaštite Glavnog grada Andrija Čađenović.

“Jutros imamo aktivne požare u Piperima, u selima Seoce i Kamenik. Tamo je dosta nepristupačan teren i velika nadmorska visina, tako da smo kontaktirali Direktorat za vanredne situacije sa zahtjevom da angažuje dromadere, koji su već poletjeli“, rekao je Čađenović agenciji MINA.

On je kazao da će dromaderi prvo nadletjeti teritoriju da procijene da li mogu da reaguju, a da će onda pokušati da lokalizuju i te požare.

“Na lokaciji Radovče do ranih jutranjih časova djelovale su ekipe koje su branile da ne dođe do veće materijalne štete jer se požar spustio do nekih vikendica“, rekao je Čađenović.

On je naveo da su požari u Podgorici učestali.

“Od 1. do 14 jula imali smo 362 požara, dok smo tokom čitavog jula prošle godine imali 156 požara. Vidite po podacima koliko je ova požarna sezona teža i ozbiljnija od prošle i koliko nas još posla čeka tokom jula, a prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, i tokom avgusta“, ukazao je Čađenović.

On je dodao da je u ponedjeljak bilo aktivno 40 požara i da je služba imala mnogo posla.

Prema njegovim riječima, radilo se o požarima otvorenog tipa, gorjeli su nisko rastinje i trava, bez veće materijalne štete ali na dosta lokacija.

“Požari su juče zabilježeni u većini djelova Gčlavnog grada- od Šipčanika, Vuksan Lekića, Milješa, Botuna, selo Vranj, Dučići, Smokovca, Duklje, izvorište Bolje sestre, mjesne zajednice Zagorič i Konik, Njegošev park, Tološka šuma, Malo brdo, Plavnica, Golubovci, Donja Gorica“, naveo je Čađenović.

On je kazao da su svi ti požari lokalizovani.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com