Prije deset godina Haris Berković jedva preživio udes - Volim Podgoricu

Prije deset godina Haris Berković jedva preživio udes

Haris Berković, osim pobjede u takmičenju „Zvezde Granda“, koje je održano u nedjelju hali „Boris Trajkovski“ u Skoplju, ovih dana slavi i svoj drugi rođendan. Naime, pjevač je prije desetak godina doživio težak udes iz kog je jedva ostao živ.

Harisa je u osnovnoj školi udario automobil, a on i dan-danas nosi traume zbog toga.

– To je bilo najgore životno iskustvo koje sam imao. I dan-danas se sjećam tog dana kao da je juče bio. Nesreća se dogodila u blizini moje kuće kada sam izašao do prodavnice da kupim sličice za album. Na mene je velikom brzinom naletio vozač koji me je toliko jako udario da sam letio nekoliko metara. Kad me je majka vidjela kako ležim nepomično, nije mogla da prestane da plače – prisjeća se nova zvijezda „Granda“ i nastavlja:

– U nesvjesnom stanju su me prebacili u bolnicu i tamo su se borili za moj život. To ljeto nikad neću zaboraviti. Danas sa pobjedom proslavljam i svoj drugi rođendan. Mislim da mi je ta nesreća na neki način promijenila život. Često se sjetim toga i mislim da treba da živimo svaki dan kao da je posljednji. Nikad se ne zna šta može da se dogodi, niko ne zna šta mu sutra donosi – završava Haris, a prenosi Kurir.

Njegova mama Amra, koja mu je tokom takmičenja bila najveća podrška, sa suzama u očima se sjeća tog dana:

– Bila sam u šoku kada se to dogodilo. Ne znam kako sam preživjela taj dan. Srećom, bog nas je pogledao i sve se završilo kako treba. Moj Haris je danas srećan i ja sam najponosnija majka na svijetu – kaže Amra.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com