Turistička organizacija Tivat radnicima poklonila bicikla - Volim Podgoricu

Turistička organizacija Tivat radnicima poklonila bicikla

Povodom Dana državnosti Crne Gore i Svjetskog dana biciklista, Turistička organizacija Tivta je svojim radnicima obezbijedila bicikla.

“Cilj nam je da sve više pribjegavamo zdravom životu i da na taj način animiramo kako građane Tivta tako i sve posjetioce grada da i oni voze bicikla”, saopšteno je iz TO Tivat.

Oni poručuju da se na taj način smanjuje uticaj štetnih gasova, bori za zaštitu životne sredine, i oslobađaju parking mjesta u gradu.

“Želimo dati dobar primjer svima koji dolaze u naše prostorije. Moramo misliti i djelovati u „zelenom” smjeru kao glavni predstavnici turizma u Tivtu. Turisti sve više pribjegavaju aktivnom odmoru i odmoru u prirodi, a mi im želimo dati podršku i stimulisati ih da sve više budu u tome. Bicikle želimo, osim kao prevozno sredstvo, postaviti i kao stil života”, ističu iz TO.

Oni naglašavaju da je Turistička organizacija Tivta razvila pozitivan pristup u zaštiti životne sredine, i već dugi niz godina učestvuje u svim akcijama koje se na ovom polju organizuju u gradu.

“Takođe u našim prostorijama recikliramo papir, i koristimo biološka sredstva za čišćenje kancelarija. U Odboru smo za zaštitu Gradskog parka, postali smo član socio-ekonomskog foruma za zaštitu nacionalnog parka Lovćen, potpisali smo memorandum o saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, kako bi na najbolji mogući način zaštitili Solila. U našem propagandnom materijalu forsiramo zelene površine i zato se svim silama trudimo da ih zaštitimo”, kažu iz te organizacije.

U TO tivat vjeruju da će ova akcija dati pozitivan primjer svima koji se žele priključiti zaštiti životne sredine, i podstaći ih da žive zdrav život na dva točka.

(CDM)

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com