U akciji Čistač “palo” 19 dilera, evo ko je sve uhapšen! - Volim Podgoricu

U akciji Čistač “palo” 19 dilera, evo ko je sve uhapšen!

U policijskoj akciji “Čistač” danas je uhapšeno 19 osoba i zaplijenjene su izvjesne količine kokaina, heroina i marihuane, saopšteno je iz Uprave policije.

O ozbiljnosti ove akcije govori i podatak da je u njenoj realizaciji danas učestvovalo oko 260 policijskih službenika iz različitih organizacionih jedinica. Povodom ove akcije oglasio se i ministar unutrašnjih psolova Raško Konjević koji je rekao da policija pokazuje da nema problem da se sa kršenjem zakona obračuna i u svojim redovima.

„Akcija “Čistač je trajala sedam mjeseci i tim povodom danas su uhapšeni Budvani Nebojša Božović (50), Srđan Radovanović (41), Milan Kostović  (30), Nemanja Jestrović (34), Marko Čolović (22), Aleksandar Vušurović (38), Davor Kordić (33), Vasilije Mićević (39), Miroslav Ćetković (28), Vlado Ćetković (58), Miloš Ivančević (26), policijski službenik Milan Moračanin (44), Radovan Tomanović (40), Luka Dapčević (25), Predrag Pejović (34), Zoran Sjekloća (37) i Marko Radonjić (25), saopštio je rukovodioc Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja Dejan Knežević.

On je kazao da je u okviru akcije „Čistač“ u Baru danas uhapšen Marko Đuranović (33), a u Rožajama Muarem Tarhaniš (25) iz tog grada.

„Od 19 osoba koja su danas uhapšena 17 od kojih je i jedan policijski službenik ih je uhapšeno u Budvi, jedna u Rožajama i jedna u Baru“, pojasnio je Knežević.

Prema njegovim riječima policijski skužbenici su po nalogu tužioca obavili više od 20 pretresa stambenih objekata u kojima je pronađeno oko 250 grama kokaina, dva komada oružja, više mobilnih telefona i SIM kartica, koji su potom oduzeti.

„Osim ovih 250 grama kokaina koji je zaplijenjen danas, tokom višemjesečnog sprovođenja ove akcije, u koordinaciji i po nalogu Višeg državnog tužioca u Podgorici, policijski službenici su u 28 pojedinačnih zapljena otkrili i oduzeli još i više od 2,6 kilograma marihuane i skanka (2.610 grama), više od pola kilograma heroina (542 grama), 70 grama kokaina i oko jedan gram amfetamina (1,1 gr) koji su, kako se sumnja, bili namijenjeni tzv. uličnoj prodaji. Osim toga, tokom više mjeseci sprovođenja akcije „Čistač“ oduzeti su i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela“, dodao je Knežević.

Prema njegovim riječima osim njih 19, krivičnom prijavom podnijetom Višem državnom tužiocu u Podgorici po čijem se nalogu postupalo obuhvaćeno je još sedam osoba od kojih je za troje raspisana potjernica, jedna osoba se nalazi u Istražnom zatvoru ZIKS-a u Spužu, dok za tri osobe postoje operativna saznanja da se nalaze u inostranstvu.

Knežević je naglasio da se svim ovim osobama (26) krivičnom prijavom na teret stavlja da su osumnjičeni da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se od ukupnog broja osumnjičenih dvije osobe sumnjiče i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policijsko – tužilačke aktivnosti, koje je policija sprovodila sedam mjeseci po nalogu nadležnog tužioca, upućuju na sumnju da se ovih 26 lica u dužem vremenskom periodu bavilo nabavkom i uličnom distribucijom opojne droge kokain, prvenstveno na području Budve“, zaključio je on.

Konjević: Akcija dokaz odlučnosti policije da se bori protiv kriminala

Uspješno sprovedena akcija „Čistač“, u kojoj je procesuirano 26 osoba zbog sumnje da su se bavili nabavkom i distribucijom narkotika, još jedan je dokaz odlučnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova da se obračuna sa organizovanim kriminalom, kazao je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

Konjević je rekao da akcija pokazuje da policija nema problem da se sa kršenjem zakona obračuna i u svojim redovima.

„Posebno zadovoljstvo predstavlja to što pohvale službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, Sektora kriminalističke policije, upućujem samo dvije nedjelje nakon uspješno okončane akcije „Vinetu“, koja je sprovođena pod rukovođenjem španske policije. U toj akciji, crnogorska policija je dala značajan doprinos, a zaplijenjeno je oko tri i po tone kokaina, oko 9,4 miliona eura te uhapšeno ukupno 69 osoba, među kojima su dva crnogorska državljanina”, istakao je ministar.

Ovakvim i sličnim akcijama, kako navodi Konjević, crnogorska policija pokazuje da je u službi svojih građana kojima, zajedno sa drugim institucija, nastoji da obezbijedi snažniju vladavinu prava i brži put na polju evropskih i evroatlantskih integracija.

(Cdm)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com