Zemljotres 6,4 Rihtera pogodio ostrvo u Atlantskom okeanu - Volim Podgoricu

Zemljotres 6,4 Rihtera pogodio ostrvo u Atlantskom okeanu

BRIDŽTAUN – Jak zemljotres 6,4 stepena Rihtera registrovan je u Atlanskom okeanu, sjeveroistočno od Barbadosa, koji se osijetio i širom Kariba, mada prema prvim informacijama nema materijalne štete niti povrijeđenih, saopštio je Američki seizmološki institut.
U saopštenju se navodi da je zemljotres registrovan na 132 kilometara sjeveroistočno od ostrvske prijestonice Bridžtauna na dubini od oko pet kilometara, u 11:16 časova po lokalnom vremenu, prenijela je agencija AP.

Na društvenim mrežama objavljeni su komentari iz kojih može da se sazna da se zemljotres osjetio u velikom broju karipskih zemalja od obližnjeg Svetog Vinsenta i Grenadina do Venecuele, Gvajane i Trinidada na jugu.

 Nije bilo izvještaja o povrijeđenima niti pričinjenoj materijalnoj šteti, navela je Keri Hinds vd. direktorka odjeljenja za vanredne situacije Barbadosa i pozvala stanovnike da ostanu oprezani s obzirom na jačinu zemljotresa.”Sa zemljotresima, postoji mogućnost naknadnih potresa, pa budite svjesni toga”, navela je Keri.

Barbados je tropsko ostrvska država u Karipskom moru i Atlantskom okeanu, površine 430 metara kvadratnih, uglavnom je ravno, sa malo brda u unutrašnjosti i plantažama šećerne trske.

(SD)

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com