LJUBAV ZAUVIJEK, I BUKVALNO: Poslije 65 zajedničkih godina, umrli u istom satu - Volim Podgoricu

LJUBAV ZAUVIJEK, I BUKVALNO: Poslije 65 zajedničkih godina, umrli u istom satu

Ljubav je nekada toliko snažna da je jača i od smrti. Pravi primjer je jedan par iz Brazila, Italvino i Diva Pos. Nakon 65 godina dugog braka, supružnici su umrli u istoj bolničkoj sobi, ležeći jedno pored drugog i to u razmaku od 40 minuta!

Italvino (89) se od avgusta prošle godine borio sa leukemijom, dok je Diva išla na hemoterapije nakon što joj je u aprilu dijagnostifikovan tumor. Prošle sedmice, kada je već predosjećala da joj se bliži kraj, Diva je pozvala članove porodice da je posjete.

„Osjećala je da joj je ostalo malo vremena“, kaže Divin unuk Rafael Maks.

„Moj djeda je takođe došao kod nje u sobu. Nasamo su razgovarali, a nakon toga su oboje zaspali u miru“.

Naime, medicinske sestre su Italvinu, koji je inače ležao u istoj bolnici samo na krevetu pored, dozvolile da pređe kod svoje supruge kako bi mogli da se drže za ruke. Italvino je preminuo prvi.

„Kada je deda sklopio oči, moja tetka je šapnula baki na uvo da je Italvino u miru preminuo“, objašnjava unuk Rafael. „Tada se nekako smirila. Izgledalo je kao da joj je on otvorio vrata. Kao da je on pripremio sve kako bi njih dvoje zauvijek bili zajedno. Ona je preminula sledećeg sata.

Ljubavna priča Italvina i Dive počela je još 1948. godine na jednoj igranci. On je znao da će se oženiti njom od momenta kada je ugledao.

„Moj deda je uvijek dodavao jednu godinu broju koliko su dugo u braku jer je računao vrijeme od trenutka kada su se upoznali. On je njihov brak smatrao jednim sastankom koji zauvijek traje“.

Za to vrijeme, 65 godina, dobili su desetoro djece i 14 unučića. Ni jedan jedini dan, za tih 65 godina nisu proveli razdvojeni a Italvino je svakog jutra svojoj Divi spremao doručak, čak i uzgajao njeno omiljeno povrće.

(Stil, Hafington post)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com