EVO ŠTA VAS ČEKA kada dobijete uput za privatnika: U KBC se čeka 3 mjeseca, kod privatnika 2! - Volim Podgoricu

EVO ŠTA VAS ČEKA kada dobijete uput za privatnika: U KBC se čeka 3 mjeseca, kod privatnika 2!

Pacijente sa oftamološkim problemima u Crnoj Gori  nije “usrećila” saradnja Fonda za zdravstveno osiguranje sa privatnim oftamološkim klinikama, obzirom da se i na pregled kod njih čeka više od dva mjeseca!

Portalu “Volim Podgoricu” se javila čitateljka čija je ćerka tinejdžerka početkom jula od svog izabranog ljekara dobila uput za oftamologa uz preporuku da joj ga u KBC ovjere, i da potom ponovo dođe za novi uput kod privatnika.

– Morate otići na šalter u Kliničkom centru, gdje vam ovjere uput i daju ceduljicu na kojoj su tri privatne klinike za oftamološke preglede. Na uputu su mi napisali da je prvi termin za pregled u KBC početak novembra. Ponovo morate kod izabranog ljekara da bi vam dao uput za konkretnu privatnu kliniku, priča naša sagovornica čiji je identitet poznat redakciji. Kada je nazvala prvu kliniku sa ceduljice, doživjela je, kako kaže, neprijatno iznenađenje.

listica

– U Klinici “DR Jovović” su mi rekli da je prvi termin za pregled tek 5. septembar, što je više od dva mjeseca od dana kada smo dobili uput. A, navodno, ugovor Fonda i privatnika je napravljen da se ne bi čekalo duže od mjesec dana. Tamo su mi rekli da su svi termini do tada za pacijente preko Fonda popunjeni, dok se pregled za keš može zakazati bez problema. Kada sam nazvala drugu kliniku sa spiska Dnevnu bolnicu “Optimal”, doživjela sam novi šok. Kod njih je prvi termin bio tek u oktobru, a takođe nije bilo problema da se zakaže pregled za gotovinu u najkraćem roku, priča naša ogorčena sagovornica.

Nazvala je, zatim, i teću ustanovu sa spiska, bolnicu “Kodra” da pokuša da zakaže pregled.

– Tek tu me dočekalo neprijatno iznenađenje. Gospođa koja se javila rekla je da moramo doći lično da zakažemo, a na moju konstataciju da nam to predstavlja problem, i na pitanja zbog čega, odgovorila je “Tako su naredili šefovi”. Posle nekoliko dana, jer nisam mogla ranije, otišla sam u “Kodru” i ponovo doživjela šok. Nisu zakazali pregled, već su mi samo uzeli broj telefona i rekli da će nas obavijestiti nekoliko dana ranije kada že biti pregled. Na moje pitanje – zašto nam odmah ne zakažu, rekli su da oftamolozi dolaze iz Beograda, te da ne znaju kada će doći, priča naša sagovornica.

Ona naglašava da je njena ćerka dobila uput za oftamologa i snimanje očnog dna jer ima glavobolje zbog poslije udesa koji je preživjela ove zime, i da im nakon svega ne preostaje ništa nego da plate pregled koji košta između 35 i 50 eura.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com