Medojević: Nemamo namjeru razgovarati sa Lekićem o protestima, znamo njegov stav - Volim Podgoricu

Medojević: Nemamo namjeru razgovarati sa Lekićem o protestima, znamo njegov stav

Demokratski front DF nema namjeru da oko protesta razgovara sa liderom DEMOS-a, jer nam je stav Miodraga Lekića oko tog najvažnijeg politčkog pitanja u Crnoj Gori veoma dobro poznat, kazao je član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.

“Od avgusta 2014. kada smo na sjednici Predsjendištva otvorili pitanje reakcije DF na dokazane izborne krađe, aferu Snimak i prevare SDP-a i Krivokapića nakon izbora u Podgorici i predložil demokratske proteste do formiranja Prelazne Vlade, kao jedini mogući odgovor, Lekić je uvijek bio protiv. Više puta se veoma esklicitno izjasnio da je protiv protesta i da umjesto protesta treba da otvorimo razgovore o centralizaciji DF-a, što je bilo neprihvatljivo svim konstituentima i promjeni odnosa prema NATO-u, što nije bilo prihvatljivo NOVA-oj i DNP.  Takođje, više puta nam je preporučio da oni u DF koji žele proteste mogu sami da ih organizuju, ali bez njega”, kazao je Medojević.

Naglašava da su više puta javno upozoravali da u opoziciji postoje dvije politike.

“Jedna koja zastupa DF, da Đukanovićev režim ima razrađen sistem izbornih krađa i da ne treba izlaziti na izbore koje ne organizuje Prelazna Vlada, jer bi to samo značilo ponovnu krađu i davanje legitimiteta mafijaškom režimu, pozivajući sve opoziciono orjentisane građane i subjekte da nam se pridruže na protestima. Druga, koju zastupa koalicija DEMOS, URA, Demokrate, neke strane ambasade i sa njima bliski mediji, da treba izaći na izbore koje će organizovati Đukanovićeva Vlada i koje će ponovo pokrasti. I jedna i druga politika su legitimne, ali DF cijeni da samo protesti i fromiranje Prelazne Vlade kao u Makedoniji, može povratiti povjerenje u izborni proces i izvući zemlju iz duboke političke krize”, ocijenio je Medojević

Dodaje da stav SNP-a još nije definisan.

“Iz te stranke od određenih visokih funkcionera dolaze neki signali da bi se i oni mogli pridružiti masovnim antirežimskim protestima u septembru. DF je otvoren za svaku opozicionu stranku, organizaciju, sindikat, udruženje koji donesu odluku da se protestsima bore protiv korumpiranog odnarođenog režima”, poručio je Medojević.

Istovremeno, naglašava on, protesti će biti pravi lakmus papir koji će pokazati koje opozicione strukture se bore za smjenu vlasti i političke, ekonomske i promjene sistema.

“A ko se bori samo za mandate i privilegije i status sistemske opozicije. Crna Gora nema vremena za isprazne političke floskule, jalove debate u nelegitimnom Parlementu koje ne donose nikakve promjene niti ugrožavaju režim koji nesmanjenom žestinom nastavlja da krade i zemlju gura ka bankrotu i dužničkom ropstvu. Opozicija mora pružiti snažan otpor i poslati snažan odgovor režimu da više neće moći da krade narodnu volju na namješetnim izborima. Protesti su, po nama iz DF, jedini mogući odgovor. Zato pozivamo opljačkani, osiromašeni i obespraljeni narod, koji ne žei da naša djeca budu robovi djece režimskih moćnika, da nam se pridruže. Jer Sloboda traži ljude”, zaključio je Medojević.

(cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com