Na barskoj rivijeri odmara preko 15.000 turista - Volim Podgoricu

Na barskoj rivijeri odmara preko 15.000 turista

Na barskoj rivijeri se, prema posljednjim podacima Turističke organizacije, odmara preko 15.000 turista, što je za čak 64 procenata više nego u uporednom periodu prošle godine.

Najveći porast broja posjetilaca bilježi se u privatnom smještaju, gdje je broj gostiju 2,12 puta veći nego lani. Povećanje broja gostiju najizraženije je u hotelskom smještaju, gdje boravi 14.820 gostiju, ili za 67 odsto više nego u uporednom periodu, piše Bar info.

Kako je kazala direktorica Turističke organizacije Bar Neda Ivanović, ovog ljeta su otvorili devet turističko-informativnih biroa u Čanju, Sutomoru, Šušanju, Topolici, na autobuskoj stanici, u Starom Baru, Dobroj Vodi, Utjehi i Virpazaru, koji rade od osam do 20 sati.

“Tako izdavaoci privatnog smještaja obavezu prijavljivanja gostiju mogu ispuniti tokom čitavog dana. Ipak, i pored dobre organizacije imamo manjih problema po pitanju prijave turista, koji su najizraženiji u Sutomoru. U tom turističkom mjestu između osam i 9.30 sati u birou vlada velika gužva, jer svi žele da prijave goste, dok vrućina još uvijek nije nesnosna”, dodala je ona.

Ivanović ukazuje da nije neuobičajeno da se dnevno prijavi i do 1.300 lica, pa apeluje na izdavaoce privatnog smještaja da iskoriste mogućnost izmirenja obaveza elektronskim putem, direktno iz svojih kuća.

“Goste mogu prijaviti preko sertifikata koje izdaje Pošta, po cijeni od 115 eura za tri godine, odnosno za svega 35 eura na godišnjem niou. Boravišna taksa se može uplatiti e-bankingom ili lično u bankama, pošti i u našim biroima”, objasnila je ona.

Prema njenim riječima, sezona je u potpunosti ispunila njena očekivanja i prognoze, te da vjeruje da će se trend rasta broja posjetilaca zadržati do kraja ljeta.

“Isto važi i za naplatu boravišne takse, od koje je do sada prihodovano 162.000 eura, što je za 36 odsto više nego lani. Sa ciljem animiranja gostiju, ali i domicilnog stanovništva, zadržali smo lijepu praksu organizovanja brojnih manifestacija i kulturno- zabavnih dešavanja, po kojima je više od deceniju prepoznat kako u zemlji i regionu, tako i u inostranstvu. Od 1. juna do 10. avgusta u toku je akcija “Za još ljepši grad”, koja podrazumijeva izbor najljepšeg bašte, vrta, terase ili balkona na području barske opštine. Zainteresovani se mogu prijaviti putem telefona, maila ili lično u našim biroima. Stručni žiri je do sada obišao 63 pravna i fizička lica. Vlasnici tri najljepše uređene zelene površine i ove godine dobiće novčanu nagradu u iznosu od 300, 200 i 100 eura, a planirali smo i da dodijelimo nagradu publike, te specijalnu nagrade za inovativna rješenja uređenja zelenih površina”, navela je Ivanović.

Barani i njihovi gosti uživaće i u tradicionalnoj manifestaciji “Ljeto sa zvijezdama” na Šetalištu kralja Nikole. Prvi koncert biće održan 24. jula, kada će nastupiti doajeni rok scene bivše Jugoslavije  YU grupa. Njihovoj svirci prethodiće mini-koncert sopranistice Aleksandre Vojvodić Jovović, koja će pjevati ruske romanse, nakon čega slijedi nastup mlade zvijezde Katarine Bogićević. Drugi koncert planiran je za 14. avgust, ali u TO Bar još uvijek nijesu odlučili koju zvijezdu tada da angažuju

(CDM)

2 komentara

  1. I found your blog web site on google and verify just a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN Information Reader. In search of ahead to studying more from you later on!? I am often to running a blog and i actually appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your website and keep checking for brand spanking new information.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com