Nikola Grbić: Ovaj tim ima devet života! - Volim Podgoricu

Nikola Grbić: Ovaj tim ima devet života!

Izabranici selektora Nikole Grbića odigrali su još jedan maratonski meč. Posle podviga protiv Poljske, aktuelnog prvaka svijeta, uspjeli su da eliminišu i pobjednika I grupe. Selektor Nikola Grbić rekao je da je izuzetno ponosan na njegov tim.

“Mislim da imamo fantastičnu ekipu, momci igraju za tim i daju sve od sebe, bez obzira da li su starteri ili ulaze sa klupe za jedan poen. Zaista nema sujete, nema ljutnje i to je ono što krasi ovu grupu. Izuzetno sam ponosan na njih”, rekao je Grbić.

On je pohvalio cio tim, posebno Sašu Satrovića, Aleksandra Okolića i Nikolu Kovačevića, koji je susret završio sa 19 poena.
“Ova pobjeda potvrđuje da ona od juče nije bila slučajna. Ekipa je pokazala da ima devet života, danas smo imali prednost od 2:0, meč loptu i nekoliko sudijskih grešaka protiv nas. Da je jedna bila u našu korist odavno bismo bili u hotelu. Bili smo jaki i pored toga, njihovog stizanja na 2:2, i vođstva od 10:6 u petom setu. Uspjeli smo da okrenemo rezultat i ostavimo protivnika na 12 osvojenih poena. Malo njih bi vjerovalo da može to da ostvari”, dodao je Grbić.
Protivnik Srbije u finalu je Francuska.
“Imamo više vremena da se odmorimo i sačekamo protivnika, očekuje nas još jedan težak meč. Voleo bih da igramo kao do sada, protivnik je nebitan”, poručio je Grbić.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 22 poena, po 18 su imali braća Nikola i Uroš Kovačević.
Reprezentativac Nikola Kovačević rekao je posle plasmana u finale završnog turnira Svetske lige da se njegov tim nikada ne predaje.
“Vrlo važna utakmica, veoma smo srećni što smo ušli u finale. Bio je ovo težak meč, igrali smo dobro, imali prednost od 2:0 i meč loptu. Ne znam šta se dogodlio u trećem setu. Mi se nikada ne predajemo, borimo se do kraja, tako je bilo i ovaj put”, rekao je Kovačević.
Finale je na programu danas od 16.30 po srednjeevropskom vremenu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com