U PODGORICI izbije preko 30 požara SVAKOG DANA! - Volim Podgoricu

U PODGORICI izbije preko 30 požara SVAKOG DANA!

Broj požara od početka jula je više od 500, dok ih je tokom cijele 2014. godine ukupno bilo 1.360!

Ako se cifra od 500 požara u julu podijeli sa brojem dana ispada da u glavnog gradu svakoga dana izbije preko 30 požara!

S obzirom na ekstremno visoke temperature, prema riječima načelnika Službe zaštite Andrije Čađenovića, za vikend je bilo relativno mirno. U nedjelju je bilo jedno 14-15 požara, ali to su bili požari manjeg intenziteta i svi su lokalizovani i ugašeni. Broj požara od početka jula je više od 500, dok ih je tokom cijele 2014. godine ukupno bilo 1.360.

“Problem je pravio požar u selu Rađ u Kučima, gdje je bilo zahvaćeno dosta teritorije. Međutim, i on je bio lokalizovan. Na terenu su bila četiri vozila i jedanaest vatrogasaca, a dva dromadera su gasila požar iz vazduha. Gašenju su pomagali i mještani, te je on brzo lokalizovan”, rekao je Dnevnim novinama Čađenović.

Veće temperature koje najavljuju meteorolozi označavaju i veću opasnost od požara, a Čađenović upozorava da osim temperatura pojavi požara pogoduje i ljudski faktor.

“Mi smo već nekoliko puta upozoravali građane da se suzdržavaju paljenja vatre na otvorenom. Ukoliko to već moraju da čine, potrebno je da pozovu Vatrogasnu službu koja će kontrolisati situaciju”, navodi Čađenović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com